Trompstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Trompstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, vrij zonnig en zacht voor december

Zwolle – Vrijdag is het droog in Zwolle. En de zon komt erbij, weliswaar slechts laag boven de horizon, zo dicht bij 21e december. Maar de bedoeling is goed. Bewolking is er ook, deels bestaand uit sluierwolken ergens hoog in de lucht.

We profiteren tijdelijk van hogedrukinvloed. Dat betekent dit keer niet dat de wind wegvalt. Die blijft ook in de nachten staan, wat mistvorming tegengaat. Vrijdag overdag doet de wind mee met kracht 3 vanuit het zuiden, een matige wind. De thermometer begint in de ochtend met 6 graden, ’s middags wordt 10 graden bereikt. In de nacht is het helder, op genoemde sluierbewolking na.

Zaterdag is het opmerkelijkste weerdetail dat de temperatuur boven de 10 graden uitkomt, misschien wordt zelfs 12 graden Celsius gehaald, dankzij de zuidelijke stroming. Dit is veel te zacht voor de tijd van het jaar. De bewolking neemt toe, na een vrij zonnig begin van de dag. Er nadert een regenfront dat volgens de meeste berekeningen in de middag boven Zwolle arriveert, maar ook weinig actief is hier. In het volgende weerbericht bekijken we dit nader. De zuidenwind trekt in de middag aan naar kracht 4, een stevige wind.

Zondag is een overwegend bewolkte, maar ook droge dag. De wind uit het zuidwesten neemt gas terug vergeleken met zaterdag. Ook de temperatuur is een fractie lager, maar nog steeds hoog voor december.

Maandag en dinsdag staat het weer onder invloed van lagedrukgebieden die betrekkelijk dicht in de buurt komen. Deze voeren actieve neerslaggebieden mee. Op maandag levert dat vermoedelijk veel regen op in onze omgeving. Het kwik blijft waarschijnlijk iets onder de 10 graden.

Artikel delen: