Tennisclinic Esther Vergeer voor de Twijn

Zwolle – Meervoudig wereldkampioen rolstoeltennis Esther Vergeer verzorgde vrijdagmiddag in sportcentrum Fit Plaza in Holtenbroek een tennisclinic voor de leerlingen van Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle.

Voor de leerlingen, in de leeftijd  tot 19 jaar met een lichamelijke, een verstandelijke of een meervoudige beperking, was een speels parcours uitgezet. In groepen streden de fanatieke leerlingen tegen elkaar om de wedstrijdbekers. De organisatie van de clinic was in handen van Stichting Handzzzup. De stichting maakt mogelijk dat kinderen al reeds op jonge leeftijd in aanraking komen met de mogelijkheden die tennis te bieden heeft. De stichting zal zich niet alleen inzetten om de kinderen op de toegankelijkheid van tennis te wijzen maar ook zullen we ervoor zorgen dat er een uitgebreid begeleiding- en nazorgtraject wordt opgezet. Vergeer: “Ik heb in de tenniswereld vele contacten die ik aan kan wenden om de doelstellingen van de stichting te kunnen realiseren.”

Esther Vergeer (23), mede initiatiefnemer Stichting Handzzzup: “Na op mijn zesde een ‘soort’ van hersenbloeding te hebben opgelopen en de daarop volgende operatie complicaties veroorzaakte, kwam ik in een rolstoel terecht. Vanaf dat moment heb ik een strijd moeten voeren.”

Het leukste onderdeel van de revalidatie / behandeling was het sporten. Daarin kon ik me uitleven en vergat ik mijn zorgen. Hier bewaar ik dan ook goede herinneringen aan. Via een van mijn begeleidsters, die een tennisclubje had opgezet buiten het revalidatiecentrum, ben ik gaan tennissen. Op deze club waren ook andere mensen die in een rolstoel zaten actief. Dit gaf me een veilig gevoel en het was fijn je gevoelens te kunnen delen met mensen die in een zelfde positie zaten. Inmiddels heb ik vele successen beleefd via de tennissport. Zo heb ik tijdens de Paralympische Spelen in Beijing wederom een gouden medaille gewonnen. Naast mijn successen op de tennisbaan, waardoor ik vele barrières heb kunnen overwinnen, heb ik aan den lijve ondervonden dat sport een hele positieve invloed heeft gehad op mijn revalidatie. Juist daarom wil ik mijn naam gebruiken om al die kinderen, op praktische en leuke wijze te kunnen helpen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer