Mastenbroek in het licht gaat door

Mastenbroek in het licht gaat door

Zwolle – Tijdens de donkere dagen voor Kerst zetten Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust de polder Mastenbroek in het licht.

Op 21, 22, 23 en 24 december kan vanaf schemertijd een route worden gereden langs prachtig verlichte boerderijen en objecten, zoals de eeuwenoude kerk in Mastenbroek. De lichtroute is geheel coronaproof georganiseerd. Mastenbroek in het licht bekijk je vanuit de eigen auto.

De eenrichtingsroute kan eenvoudig worden gereden via borden die in de polder geplaatst worden maar ook via het speciale routekaartje. Genieten van de mooie verlichte boerderijen en objecten staat centraal maar daarnaast kan men ook kennis maken met de cultuur(historie) en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners.

Op de website www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten staat een korte beschrijving over de boerderijen en objecten die in het licht worden gezet. Zo is bijvoorbeeld boerderij De Reussies van de familie Kamphof gebouwd rond 1836 en daarmee een van de oudste boerderijen van Mastenbroek. Bij de oude terpboerderij van de familie Van der Vegte aan de Nieuwe Wetering 19, is de boerderijtuin zoveel mogelijk in oude stijl hersteld met o.a. buxushagen en een moestuin. Ook is er boomgaard met meer dan zestig hoogstamfruitbomen.

Foto's 2
Mastenbroek in het licht gaat door
Artikel delen: