SP wil geen leges voor gehandicaptenparkeerkaart

Zwolle – De SP wil een debat met de wethouder over de invoering van leges voor de gehandicaptenparkeerkaart. De wethouder heeft ter kennisname een voorstel hierover naar de gemeenteraad gestuurd. In 2004 werd eenzelfde voorstel nog door de gemeenteraad verworpen. “Nu ligt er weer een nieuw voorstel om leges te heffen, omdat er bezuinigd moet worden bij de gemeente Zwolle”, zegt de SP. De SP is er geen voorstander van om nu opeens wel leges te heffen voor de gehandicaptenparkeerkaart, omdat het de mobiliteit van gehandicpaten aantast.

SP-raadslid Gert van Maurik: ‘De invoering van deze heffing is een bezuinigingsslag van 30.000 euro. Deze invoering is om tekorten tegen te gaan. Dit voorstel treft juist de gehandicapten met een laag inkomen. In het voorstel staat niets te lezen over een compensatie voor deze groep. De SP wil geen leges heffen op de gehandicaptenparkeerkaart en zou nog eerder kiezen voor inkomensafhankelijke leges. Nu worden de mensen met een handicap voor hun handicap gestraft. Dat kan onmogelijk de bedoeling zijn.’ De SP laat het voorstel van de wethouder agenderen om met hem en andere fractie in debat te gaan. In 2004 stemden onder ander de PvdA, GL/DG, SW en PBZ nog tegen het voorstel voor invoering van de leges voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. De SP weet de burgers van Zwolle in ieder geval goed te informeren via Weblog Zwolle. Of je het ermee eens bent of niet. Daar kunnen de andere partijen nog iets van leren.

  On-topic: de gehandicapten dubbel pakken is inderdaad NIET sociaal!! Vreemd ook dat het idee wederom op tafel is gekomen.


  Maak melding

 2. Ik lees in het voorgaande dat de gemeente moet bezuinigen .Nu vraag ik mij af had Zwolle soms ook miljoenen op de IJslandse banken staan dat ze kwijt zijn soms.Want als je leest hebben diverse gemeentes nogal wat geld op andere banken staan en zeggen hier dan dat ze bezuinigen moeten.Zwolle had voor een tijd geleden toch ook een meevaller van enkele miljoenen waar is dat gebleven dan.


  Maak melding

 3. Ja dat ben ik helemaal met je eens leen, van andere partijen horen we weinig.
  tsja en wat betreft dat gratis parkeren voor gehandicapten, weet ik dat ze bij de praxis gratis mogen parkeren.


  Maak melding

 4. Geen geld in IJsland
  @pieter, op 18 oktober 2008 om 14:11
  De gemeente Zwolle heeft geen geld uitstaan in IJsland of bij andere banken die in de problemen zitten.
  Rob Hageman
  Woordvoerder wethouder Financiën
  Gemeente Zwolle


  Maak melding

Reageer