Luttenbergstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttenbergstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zacht, winderig en vrijwel droog

Zwolle – Zaterdag scoren de Zwolse thermometers maar liefst 10 tot 12 graden Celsius. Dat is te warm voor december. De aantrekkende zuidenwind doet de hoge temperatuur echter minder opvallen. Rond het middaguur wordt een stevige bries verwacht, kracht 4. In de loop van de middag neemt de wind wat af.

Zaterdagochtend beginnen we met zon, maar bewolking is vanuit het westen op weg hierheen. In de middag slibt het steeds verder dicht in de lucht. Een oude regenzone trekt aan het eind van de middag al verpieterend over de stad. Het is zelfs de vraag of er uit de wolkenmassa nog één druppel valt. In de avond begint de bewolking te breken en neemt de wind verder af.

In de nacht naar zondag koelt het onder een wisselende bewolking af naar ongeveer 6 graden, wat ook opvallend zacht te noemen is voor een decembernacht.

Zondag is er meer bewolking dan op zaterdag, maar het blijft droog. Vermoedelijk heeft de zon in de middag de beste kansen om door het wolkenpakket boven Zwolle heen te breken. De temperatuur blijft net onder 10 graden hangen. Nog steeds zacht, maar de matige wind camoufleert dat opnieuw enigszins. Windkracht 3 tot 4 uit het zuiden tot zuidwesten.

In de nieuwe week zijn actieve regenstoringen vanaf de oceaan op koers naar onze omgeving. De eerste verschijnt maandagmiddag boven Zwolle. Volgens de huidige berekeningen zal die 5 tot 10 liter regenwater per vierkante meter achterlaten in de stad.

De tweede regenstoring trekt dinsdag vermoedelijk net ten zuiden van de regio Zwolle langs. Althans volgens de huidige inzichten. Woensdag moeten we er wel aan geloven, dan wordt het wellicht kleddernat.

Vanaf donderdag is het minder zacht.

Artikel delen: