Algemene Log 26

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 27 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 223
 1. sv zwolle in het nieuws
  Kom eens kijken bij SV Zwolle. Het eerste team van deze club is de hoogstvoetballende zondagclub in Zwolle in de 2e klasse. Wat meer aandacht voor deze club is zeker gewenst!!


  Maak melding

 2. Kakkerlak eten tijdens live show daverend succes.
  Afgelopen weekend zijn de Halloween Fright Nights in Walibi World van start gegaan. Duizenden bezoekers werden getrakteerd op een meer dan groots horror spektakel. 250 acteurs zorgden in de Scarezones, Haunted Houses en tijdens de horror Shows ervoor, dat alle bezoekers angstig en gillend het park hebben verlaten.

  De nieuwste show: Try or Die, onder leiding van de bekende Eddie de Clown, bleek een groot succes. Vele vrijwilligers melden zich aan om tijdens deze show de ultieme grens op te zoeken door levende kakkerlakken te eten en bedolven te worden onder vogelspinnen en slangen. Dit gebeurde onder het toezicht van vele andere gasten, die het live spektakel van dichtbij konden meemaken. Dat de Halloween Fright Nights enorm populair zijn, bleek ook uit het feit dat er een run was op de entreebewijzen voor de Haunted Houses. In de Haunted Houses worden bezoekers geconfronteerd met hun diepste angsten.

  Iedereen die de uitdaging aan durft te gaan, kan nog op elke vrijdag, zaterdag en zondagavond van 17 tot en met 26 oktober van 18.00 tot 22.00 uur de Halloween Fright Nights bezoeken. Ook de attracties zijn tijdens deze avonden geopend. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen alvast online te kopen. Voor de bezoekers die de Halloween Fright Nights niet aandurven is Walibi World de hele herfstvakantie overdag geopend. Meer informatie is te vinden op: http://www.frightnights.nl en http://www.walibiworld.nl


  Maak melding

 3. Maar even zonder gekheid, is er al iemand die willem lucht heeft gefelicteerd?
  ik krijg m zelf niet te pakken. druk bezet man, deze bevlogen politicus.


  Maak melding

 4. Youp zet het weer treffend neer:

  Rijkjavik

  De oplichter weet altijd bij wie hij moet zijn. Bij de hongerige hebberd. En van die laatste heb je er heel veel. Het halve Gooi barst van de trek en hapt altijd gretig toe. De oplichter en tennissponsor René van den Berg, die de meest onmogelijke rentes beloofde, weet daar alles van. De jongens van Palm Invest en Easylife wisten ook waar ze het moesten halen. Of ik medelijden met de slachtoffers heb? Natuurlijk niet. Ik moet er juist hard om lachen. En met die van Icesave? Ook niet. Dat zijn gewoon sneue sukkels, die voor een half procentje meer het internet afstruinden en hun geld ongezien bij een stelletje niet al te capabele Vikingen dumpten. Aandoenlijk toch?

  Hoorde deze week het vrolijke verhaal over een medisch specialist in het Gooi, die eerst een groot deel van zijn bij elkaar geopereerde kapitaal aan die René van den Berg gaf en de rest van zijn geld nu in IJsland is kwijtgeraakt. Grappig? Heel grappig. Alleen mag hij mijn acute blindedarm nog niet opereren. Waarom niet? Omdat hij er met zijn hoofd niet bij is. Waarschijnlijk nooit geweest. Altijd met zijn hoofd op Beursplein 5 of een of ander obscuur bankje. Hij is al bij een bijstandswoning wezen kijken. Hij vindt het klein, maar heeft geen keus. Zijn vrouw gaat ramen lappen bij de zus van hun voormalige werkster. Zelf neemt hij een krantenwijk. Liefst ??s ochtends omdat het dan nog donker is. De dokter in de Lidl en de Aldi.

  Ik begrijp dat de familie Froger een zeer symbolisch televisieprogramma heeft gemaakt. Van een Gooise villagrond naar een droeve doorzon in een Vogelaarwijk. Boven veel Blaricumse en Bloemendaalse landhuizen pakken de donkere wolken samen. Zwetende papa??s en knarsetandende mama??s zitten boven hun calculator en vragen zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

  Het antwoord weten ze natuurlijk wel, maar willen ze zelf niet geven. Hebzucht, hebzucht en nog eens hebzucht. Nog duurder skiën, een nog bredere terreinwagen en wat te denken van de met merkkleding uitpuilende kledingkasten.

  Hockeyen is niet alleen tegen een balletje slaan, maar een totaal gebeuren. Een way of life. En dat kost geld. In sommige streken is het leven een meedogenloze competitie. Jan-Willem een iPhone, dan Floris ook zo??n overbodig hebbedingetje. Fleur iets van Maison de Bonneterie, dan Rosemarijn ook. Zo was het in mijn jeugd en zo is het nog steeds. Tot op het ondergoed zijn ze gelijk en hun hempies komen niet van de Hema. Heel de jeugd in Amsterdam-Zuid heeft een Vespa onder de kakkersreet. Dat is niet erg, maar het moet betaald en daar moeten veel ouders rare strapatsen voor uithalen. En dat gaat wel eens mis. Erg? Absoluut niet. Wat is er tegen een Vogelaarwijk?

  Komen ze daar ook terecht? Nee! Waarom niet? Omdat er bij de meesten nog wel ergens een potje is. Goed boerende ouders, steenrijke grootouders of een afgevulde broer. En je laat je familie niet vallen. Het is zo zielig als ze van de hockeyclub af moeten of nooit meer 18 holes mogen lopen.

  Hun wezenlijke bestaan hangt er van af. Maar neemt u van mij aan dat er deze weken veel leed op het kunstgras rondzwalkt. Het is in die kringen geen gewoonte dat je het toegeeft, maar bij velen staat het huilen nader dan het biertje.

  Moet in deze dagen veel aan mijn verstandige Amsterdamse vader denken. Zijn werk was beleggen. Hij deed dat in dienst van een grote multinational. En volgens mij deed hij dat goed. Toen ik ooit mijn eerste centen had verdiend vroeg ik hem, de kenner bij uitstek, wat zoal een goede belegging was. Hij keek me lang aan en zei kalmer dan kalm: ⤸Een goede nachtrust⤝. Dit antwoord heb ik mijn leven lang in mijn kale kop geknoopt. Een goede nachtrust!

  Rij dit weekend door de lommerrijke lanen in de wat duurdere villawijken en zie in veel kapitale huizen het licht branden. Omdat ze aan het feesten zijn? Integendeel. Zorgen. Hele grote zorgen.

  Youp van ??t Hek  Maak melding

 5. Youp wordt oud en voorspelbaar. Altijd dat zelfde gezever over de over het paard getilde middenklasse. Nu weten we het wel een keer. Laat hem met iets nieuws komen of voor altijd zijn mond houden.


  Maak melding

 6. hoi
  weet iemand waarom de sirens af gaan? wij hadden stroom storing gelijk brandweer en politie en nu in de verte de sirenens bah eng wie weet er meer gr jose


  Maak melding

 7. 23:37:16 19-10-08 Melding : Prio 1 Gaslekkage LICHTERWEG 4 ZWOLLE 773 746
  Regio : 4. IJsselland
  Urgentie : Hoog
  Eenheden : Lichtkrant Kazerne Zwolle-Hoofdpost (0600806)
  : Chauffeurs Zwolle-Hoofdpost (0600802)
  : Monitorcode Zwolle-Noord (0600783)
  : Lichtkrant Kazerne Zwolle-Noord (0600782)
  : Dienstdoende Groep Zwolle-Noord (0600776)
  : Adviseur Gevaarlijke Stoffen Piket Brandweer IJsselland (0600051)
  : Officier van Dienst Hattem / Heerde / Zwolle (0600027)
  : Monitorcode Brandweer IJsselland (0600045)  Maak melding

 8. Niet panieken Jose. 😉
  Als je de gaslekkage kunt vinden, zie je ook de melding SHELL Blaloweg.
  (daar kwam het alarm vanaf n.a.v. de stroomuitval 23:17 uur)


  Maak melding

 9. Er is nogal een verschil tussen DE sirene en EEN sirene. 😮
  Bij de eerste weet ik wat mij te doen staat; de tweede kan 1001 oorzaken hebben.
  In dit geval was het direct na een stroomstoring.
  Als je daarop de brandweer hoort is prima geregeld;
  in betere handen kan een eventuele calamiteit niet wezen. ;D

  Het zal nog moeilijk worden als vanaf 2009 de hulpdiensten allemaal dezelfde sirene gaan gebruiken. (2-tonig)
  Dan hoor je geen verschil meer tussen brandweer en politie.
  Voor hetzelfde geld is er dan een ramkraak in plaats van iets engs. 😛


  Maak melding

 10. @ Larry: Zaterdagavondkoorts word em weer niet. Mijn wederhelft gaat met 2 vriendinnen naar een feest in Berkum. Sorry, maar wat in ’t vat zit verzuurd niet.


  Maak melding

 11. Altijd als ik sirenes hoor wil ik weten wat er is. Dat kan niet altijd, gisterenavond was het weer heftig, raar, dat ik dan de andere dag niets lees in de krant. Worden de sirenes niet te pas en te oppas aangezet? Vaak ook als er geen sterveling op straat is s’ nachts, idioot hoor, of kan iemand het tegendeel uitleggen?


  Maak melding

 12. @ Almanzo; 😀 Kom er regelmatig dan is het altijd wel lachen. Zaterdag helaas niet bij Berkum-BQ. Begrijp ook niet dat ze dat niet op vrijdagavond spelen. Was een groot succes vorige keer. Wij nemen er een paar bij WVF na de belangrijke wedstijd tegen de nr.1

  Groeten aan Annemarie & Eric, die stonden vorige keer met de programmaboekjes.


  Maak melding

 13. Maria, ambulances komen doorgaans ook voor mensen die thuis bijvoorbeeld een beoerte krijgen. Dat komt dan niet in de krant. De brandweer heeft vaak vals alarm. En de politie zet veel informatie niet in de krant, om zo de schijnveiligheid hoog te houden 😉 😀


  Maak melding

 14. Aan de Hasselterdijk is zondagavond rond 23.20 uur een hoogspanningskabel van Essent ontploft. Hierdoor is ook voor enkele seconden de stroom afgeschakeld geweest in een aantal Zwolse wijken. Ook vatte de berm door de steekvlam van de ontploffing vlam.

  Na controle van de energiemaatschappij is alles vrijgegeven. Vanochtend wordt een reparatie uitgevoerd aan deze kabel. Overigens is dit de tweede keer dat er in Buurtschap Frankhuis een kabel in de weg is bezweken. De vorige keer heeft dit geleid tot een reparatie die enkele dagen heeft geduurd.  Maak melding

 15. Wat mij altijd opvalt:Als ik als automobilist door de Nieuwstraat rijd, dan lopen mensen altijd door op plekke als de Roggestraat, maar ook de oversteek bij de Hema, is daar een voorbeed van.
  Voetgangers steken over, terwijl er een auto langskomt. Al rijdt men daar niet harder dan 10 km/u, het is wel gevaarlijk. Ik ga uit van een voorrangsstituatie als automobilist, en verwacht dat, wanneer voetgangers mij aan zien komen, dat ze stoppen. Als dat niet gebeurt, geeft kan dit leiden tot nare dingen. Nu ken ik de situatie en ben er op verdacht, mensen die de situatie niet kennen, Ijn dat wellicht niet.

  Ik heb ook eens de ervaring gehad, dat ik lange tijd voetgangers voor liet gaan, maar toen ik langzaam aanstalte maakte, om mijn voorrang te nemen (dit zonder dwingerij, maar op een gegeven moment had ik zoiets van, ok, maar nu wil ik ook graar een kant op), werd dit me niet in dank afgenomen. Een hoop gemopper en gescheld was het gevolg….

  Volgens mij hebben auto’s daar voorrang. De voetgangerszone geldt namelijk niet voor de Nieuwstraat, check de borden. Daarnaast is er geen zebrapad. Er is slechts een drempel aangelegd, maar dat is geen reden om aan te nemen dat je als voetganger voorrang hebt. Althans, ik ben geen verkeersdeskundige, maar volgens mij noem ik hier vrij heldere punten.

  Uiteraard, ben je als automobilist een beetje verdacht op voetgangers en ga je daar wat toleranter met het nemen en weggeven van voorrang om. Toch vind ik de siuatie is onduidelijk…..zouden zebrapaden, niet een oplossing zijn? Dan weet men als automobilist tenminste waar hij/zij aan toe is….of goed duidelijk maken dat het geen zebrapaden zijn. De borden van einde voetgangerszone zijn hoog en wie let er nou op de borden, wanneer men winkelt….


  Maak melding

 16. ghehe, ik ben het met je eens dat de Nieuwstraat onduidelijk is. Maar zouden ze die weg niet gewoon moeten afsluiten voor auto’s? Áls ik er al met de auto doorheen ga heb ik er geen lekker gevoel bij. Ze moeten het wel een weg laten voor bevoorrading naar mijn idee, maar vrij toegankelijk? Nee, wat mij betreft niet.

  Ik denk dat dat een vele betere oplossing is. Als je er een zebrapad gaat aanleggen zijn er altijd nog mensen die dat negeren aan de ene kant. Aan de andere kant sta je er als automobilist dan ook te wachten tot je een ons weegt! En als er al een voetganger is die je voor laat zijn er altijd nog tientallen die je niet voor laten gaan.


  Maak melding

 17. Een supermarkt open op zondag??? :'(

  Dat geeft geluidsoverlast!!! >:(

  Subjectieve geluidsoverlast!!! 😮

  Alleen kerkklokken mogen gehoord worden op de dag des heere! 😉


  Maak melding

 18. in dat geval zijn wij toch al gedoemd tot de krochten van de hel Larry, we praten immers ook op zondag, dan maakkt die supermarkt ook niets meer uit 😀


  Maak melding

 19. Ghehe moppert wat over de Nieuwstraat en voorrangssituaties.

  Jij zegt ‘volgens mij heeft de auto voorrang’. Ik durf het je wel met zekerheid te zeggen.
  Er zijn verder geen verkeerstekens o.i.d. die de voorrang regelen. Dus hebben auto’s daar voorrang.
  Voetgangersgebied? Die eindigt en begint bij de Nieuwstraat. De Nieuwstraat is géén voetgangersgebied dus is het gewoon simpel. Fietsers en gemotoriseerd verkeer hebben daar (volgens de regels) voorrang.


  Maak melding

 20. Er zijn verder geen verkeerstekens o.i.d. die de voorrang regelen. Dus hebben auto’s daar voorrang.

  Maar er is wel van die belijning die lijkt op haaientanden…dat geeft ook weer een heeeel verkeerd signaal af!


  Maak melding

 21. Door dezelfde redenen vermoedde ik dat ook, WFvN. Alleen mopperde ik niet, althans, mopperen geeft een wat geïrriteerde indruk. Mijn bericht was meer om een (kennelijk voor meer mensen) onduidelijke situatie aan te kaarten, waar ik ervaring mee heb. 😉 ben er niet boos om ofzo 😉 🙂


  Maak melding

 22. Larry, zeker van Led Zeppelin is een dubbele boodschap wel consistent met wat ze zingen. Ze zingen over de keuze in 2 paden….die geven ze dus; de ene versie is positief de andere negatief (als ik het zo mag benoemen). Nu luisteren de meeste naar de positieve boodschap, hun keuze. Kennelijk heeft degene die het achterwaards afspeelde meer waarde gehacht aan de negatieve boodschap….tja, t is nog niet te laat om van dat pad te switchen…althans zo zingen ze 😉


  Maak melding

 23. geschreven door WFvN, op 23 oktober 2008 om 15:28

  Bedoel je toevallig ‘pianostrepen’?
  Die regelen géén voorrang. Ze wijzen je er alleen op dat er een drempel zit.

  I know… Maar het schept wel onduidelijkheid. Want wij kunnen dat wel weten…maar hoe zit het met onze medeburgers?


  Maak melding

 24. Hm ja, inderdaad… daar schort het nogal eens aan. Het ligt altijd aan de ander ;D (maar nu is dat ?cht zo)
  Het gesuggereerde zebrapad kan denk ik geen kwaad. Auto’s uit de voorrang halen en voetgangers voorrang geven.
  Alleen vraag ik me af hoe prettig dat gaat zijn voor vrachtwagens die komen laden en lossen. Tja, tijdens winkeltijden de voorraden aanvullen is dan geen goed idee in ieder geval.


  Maak melding

 25. verlichting
  weet iemand wat er rond 20:10 aan de hand was in de stad? het leek erop alsof de stroom er even afviel. Alles ging uit. de parkeergarage bij de Mediamarkt was gelijk van slag(slagbomen werkten niet meer)


  Maak melding

 26. Centrum Zwolle afgezet na inbraak
  ZWOLLE – Het pand van de V&D in Zwolle, en de winkels in een ruime cirkel rond het warenhuis, zijn op dit moment afgezet door de politie. Dit naar aanleiding van een inbraak, waarbij inmiddels één gewapende inbreker is aangehouden.
  De politie denkt dat er zich meerdere mensen in V & D aan de Nieuwsstraat ophouden, mogelijk met wapens.

  Momenteel doorzoekt een arrestatieteam het pand met warmtedetectoren en politiehonden. De politie kwam de inbraak op het spoor doordat het alarm afging.

  Personeel van V&D wordt opgevangen in de McDonalds aan de Grote Markt. Niet alleen werknemers van het warenhuis kunnen niet aan het werk, ook veel winkeliers van nabijgelegen panden mogen hun winkel niet in. Hierbij gaat het ondermeer om het andere warenhuis, HEMA.

  Bron: De Stentor


  Maak melding

 27. Ik werd zojuist wakker, keek uit mijn raam en zag dit: een politie auto pal onder mijn raam en een stadswacht bij een afzetting (al de 2e keer sinds ik hier woon trouwens, had misschien beter in Zuid kunnen blijven zitten 😉 😉


  Maak melding

 28. Zoals je misschien gemerkt hebt had Weblog Zwolle zaterdag tot ongeveer 14.00 uur een probleem met het technisch systeem. Balen natuurlijk… maar excuses daarvoor! Na een intern spoedberaad is de fout inmiddels vakkundig opgelost.

  Redactie Weblog Zwolle


  Maak melding

 29. Iemand iets meegekregen van een ernstig ongeluk in de binnenstad gistermiddag waar een kind van 3 a 4 jaar oud onder een auto is gekomen in (nota bene) de diezerstraat?
  Hetkind schijnt onder de wielen terrecht te zijn gekomen?


  Maak melding

 30. Ingezonden:

  Het heeft zo zijn voordelen om in de binnenstad te werken…..Maar helaas ook nadelen…Zo zijn de pauzes te kort om ff wat te eten te halen en ben ik bijna een uur onderweg om een boodschap te doen bij de blokker.
  Hoe zou dat nou toch komen……….
  Het begint voor in de diezerstraat waar ze gelijk aan je vragen of je de straatkrant wil kopen twee meter verder krijg je een balisto in je hand gedrukt en weer een paar meter verder vragen ze je of je een gratis krant wil hebben(telegraaf,trouw,stentor)Heb ik dan eindelijk de pas erin word me alweer gevraagd of ik veel cd’s koop(eci)Ik versnel mijn pas maar drie meter verder staat een legertje jongelui voor artsen zonder grenzen op rij om mij tegen te houden
  en te vragen of ik lid wil worden.Ik neem dan meestal een sprint om door die linie heen te breken….maar dan staan daar zomaar ineens de mensen van Coca cola light om te vragen of ik dorst heb(maar ik zeg neeee want ben bang dat ik dan lid moet worden van de coca cola club.)Als ik dan bijna bij de winkel ben waar ik moet wezen staat daar een leuke jonge meid die me wat wil vragen.En ik voel me bijna gevleid tot ze me vraagt of ik geen lid wil worden van een of andere stichting voor het welzijn van dieren.(ben nu al een kwartier onderweg)Ik loop weer snel door….na 10 meter krijg ik een zakje chips aangeboden en nu pak ik hem wel aan heb tenslotte honger gekregen van al dat ontwijken van die verkopers.Nadat ik een beetje op krachten ben gekomen vervolg ik mijn weg.
  Maar wat zie ik daar voor me een vaag figuur die me wat wil vragen.Hij staat voor de winkel waar ik wezen moet.Zal ik hem slaan….(de rechter zal toch wel rekening houden met de omstandigheden ik gok er maar niet op)Ik duik over hem heen de blokker in…..Hehe eindelijk rust.Doe gauw mijn boodschap en bedenk hoe ik terug kan naar mijn werk zonder aangehouden te worden door een of andere verkoper.Maar er is geen sluiproute waar ik er geen een tegen kom…….Na weer een half uur slalommen langs al die opdringerige mensen ben ik toe aan een kop koffie en bedenk me dan dat ik zo pauze heb en zin heb in een broodje van de hema….Maar helaas mijn pauze is te kort…….Ik kan het ook niet meer opbrengen om weer de diezerstraat in te lopen…..

  J.H.  Maak melding

 31. Yep, helemaal gelijk. Het is daar chaos.
  Ik heb zelf voor school wel eens een enquête gehouden in de diezerstraat, en ik denk dat veel mensen me wel in elkaar zouden kunnen slaan, aan de snouwende woorden en dreigende blikken. Het is daar ook wel irritant, vooral aan het begin, als je bijna op de melkmarkt bent.. 🙂


  Maak melding

 32. Zo is het, je moet gewoon je slechste gezicht op zetten en vooral vreselijk agressief kijken, dan laten ze je gewoon met rust 😀 ;D 😉


  Maak melding

 33. Ik ken het probleem!

  Er zijn een aantal handige manieren om hier vanaf te komen:
  -Mijn vriendin heeft jarenlang volgehouden:”Ik ben nog geen 18″
  -Een andere leuke (ook weer van mijn vriendin):”ECI? Ah, daar ben ik al lid van!” De reactie:”Hardstikke goed! Fijne dag nog!” 🙂

  Als je aangeeft er geen tijd voor te hebben word je niet geloofd. Als je (eerlijk) aangeeft er geen zin in te hebben worden ze pissig.
  Net als die zwerver met enigszins lang haar…die wordt pissig als je geen straatkrant wil kopen of hem geen geld geeft.

  Maar kan de gemeente niets doen aan al het werven van fondsen, kranten uitdelen enz? Als ze daar eens iets minder vergunningen voor uitgeven?


  Maak melding


 34. geschreven door Natascha, op 29 oktober 2008 om 12:06

  Zo is het, je moet gewoon je slechste gezicht op zetten en vooral vreselijk agressief kijken, dan laten ze je gewoon met rust

  Ik weet niet precies wat voor beeld ik me bij jou moet vormen Natasha 🙂


  Maak melding

 35. Als ik door de diezerstraat loop en ik zie ze in de verte al staan dan trek ik een gezicht alsof gae van fcz heeft gewonnen ;D Zo iets ongeveer denk ik 😀


  Maak melding

 36. Inderdaad zooo herkenbaar!
  Jammer dat er geen apart item voor aangemaakt is, leuke discussie ;D
  Wat vinden de heren/dames politici van deze aanhoudingen in het centrum?


  Maak melding

 37. Vervelend trouwens als ze je iets willen vragen en je trapt erin, omdat je denkt dat iemand de weg wil vragen :'(

  Natasha, ik heb wel een redelijk beeld nu. Ik ben blij, dat ik geen straatverkoper ben 😉


  Maak melding

 38. Geweldig filmpje, zeg! Wat een lichaamsbeheersing! 😮

  Wat betreft de discussie over de Diezerstraat: volgens mij is het zo dat daar officieel ook vergunningen voor nodig zijn. Ik heb zelfs wel eens gehoord dat de ‘daders’ van dergelijke acties verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de vele flyers die op de straat eindigen.
  Mijn eigen strategie: gewoon duidelijk zijn. En dat kan best op een vriendelijke manier. Zodra ze dan gaan aandringen moeten ze echter niet raar opkijken als ik dan minder vriendelijk wordt. (net als aan de telefoon)


  Maak melding

 39. Het is inderdaad nogal irritant, die verkopers of ledenproppers. Het hangt nogal af van mijn humeur hoe ik reageer. Probeer ze doorgaans wel normaal te behandelen, maar soms kan ik me dar gewoon niet toe zetten 😉

  Leuk filmpje Larry, die jongen is, en dat geef ik hem gewoon na, aardig aan de lenige kant ;D


  Maak melding

 40. Het is ook niet zo dat ik wat tegen hun zeg, ik probeer zo’n hoofd op te zetten dat ze me gewoon niet meer aan spreken en dat lukt me vrij goed moet ik zeggen


  Maak melding

 41. Inderdaad…. kans verspeeld ;D

  ‘Mag ik dan nu nog een vraag stellen?’

  Onbeschoft stuk vreten…. doe je het weer en ook die 2e vraag is bij deze verspeeld. ;D


  Maak melding

 42. RTV oost meld:

  Oud Zwolle-trainer Brom overleden

  Oud PEC Zwolle-trainer Cor Brom is woensdag na een lang ziektebed op 76-jarige leeftijd overleden.

  Brom was vanaf 1982 twee seizoenen werkzaam in Zwolle. Daarnaast trainde hij ook bij Ajax, Vitesse, RWDM en Sparta Rotterdam. Brom was als speler actief bij Telstar.  Maak melding

 43. Hij verdient het inderdaad!

  En dan ook nog wat mensen er omheen springend die niet weten hoe ze zulke vlammen simpel door afdekken kunnen doven. Zo’n idioot zou maar in je buurt wonen!


  Maak melding

 44. Nieuwe wonderwasmachine zorgt voor ecologische revolutie
  Binnenkort komt er een revolutionaire wasmachine op de markt: ze gebruikt slechts drie glazen water per wasbeurt. Ze heeft niet alleen 98% minder water nodig dan een traditionele machine, ze verbruikt ook veel minder energie en maakt bovendien een droogtoestel (??droogkast??) overbodig. Het geheim van de nieuwe wasmachine zit in speciale plastic korrels die meedraaien met de was en het vuil opnemen. De korrels zijn herbruikbaar. Het procédé is een uitvinding van een Britse prof aan de universiteit van Leeds. De wasmachine wordt nu in zijn definitieve vorm gegoten en gebouwd door het bedrijf Xeros.

  Wanneer te koop?
  De wasmachine van Xeros komt in de loop van volgend jaar op de Britse markt, maar een datum voor verkoop in ons land is er uiteraard nog niet. De prijs zou niet merkelijk hoger liggen dan voor een degelijke klassieke wasmachine. Critici twijfelen eraan of de huisgezinnen iets zien in een wasmachine die praktisch zonder water wast. Ze betwijfelen ook of de ??wonderkorrels?? wel micro-organismen uit de vuile was kunnen halen.

  Wonderkorrels
  Korrels of blokjes van een halve centimeter gemaakt van een synthetisch polymeer (voorlopig niet nader gepreciseerd). Ze maken samen met het wasmiddel het vuil los van de kleren en nemen bovendien het vuil op toch zijn ze herbruikbaar, tot 100 wasbeurten. Voorlopig is er nog geen mededeling over hun kostprijs.

  Hoe werkt de nieuwe wasmachine?
  De was wordt op de gebruikelijke manier in de trommel gestopt.

  Achteraan de machine zit een voorraad wonderkorrels. De korrels (bijna 20 kilo) worden geleidelijk bij de was gevoegd en draaien mee in de trommel.

  Drie glazen water, waaraan een wasmiddel is toegevoegd, volstaan. Het water wordt vervolgens opgewarmd.

  Het water, het detergent en de wonderblokjes maken alle vuil los, zelfs de hardnekkige vlekken van lippenstift. De korrels nemen het vuil op, waardoor het zwieren van de was bijna overbodig is.

  Tot slot wordt onderin het trommelhuis een klep geopend en worden de korrels opgevangen.

  Giga-besparing
  Per dag verbruikt de Belg gemiddeld 110 liter water. Daarvan gaat 17 liter naar de was, dat is 170 miljoen liter per dag voor België. Als ieder Belgisch huisgezin de nieuwe machine zou gebruiken, levert dat een besparing van 166 miljoen liter per dag op.  Maak melding

 45. Nou, dat hoeft niet. Misschien heb je gelijk, maar misschien ook niet.

  http://www.xerosltd.com/

  Duidelijk voor mij is wel dat de hoeveelheid benodigde energie dramatisch minder zal zijn bij een conventionele wasmachine. Niet zo moeilijk omdat een wasmachine verreweg de meeste energie gebruikt om alleen al het water op te warmen. Verminder de hoeveelheid water en de hoeveelheid energie zal bijna evenredig afnemen (uitgaande van conventionele machines).

  Waar ik me echter wel over verbaas, is de hoeveelheid water. Voor m’n gevoel is 3 glazen water net genoeg voor 2 spijkerbroeken, volgens mij zuigen die 3 glazen water zonder problemen helemaal op. Dus hoe zit het dan met de rest van de was?

  Maar goed, we zullen zien. Wie weet verschijnt zo’n apparaat wel bij TellSell. Als dat gebeurt, weet ik méér dan genoeg.


  Maak melding

 46. Vanavond: Zaterdagnachtkoorts!!!

  KORTING!
  Ter compensatie van de financieële crisis krijgt u overigens ?? 2,50 korting op een entree kaartje als u van te voren besteld via http://www.hedon-zwolle.nl. U betaalt dan slechts ?? 7,50. Kaarten zonder korting zijn te koop bij de VVV en Plato te Zwolle en ’s avonds aan de deur voor ?? 10,00. De garderobe en servicekosten zijn voor de organiserende partij. Minimum leeftijd: 21 jaar.

  http://www.zaterdagnachtkoorts.nl[/url%5D 8)  Maak melding

 47. De Christelijk Gereformeerde Kerk van Zwolle wil een megakerk gaan bouwen op de plaats waar nu nog de Gereformeerde Hogeschool is gehuisvest.

  De kerkelijke gemeenschap groeit hard. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van drie verschillende locaties. De Christelijk Gereformeerde Kerk wil alle vestigingen concentreren op één locatie. Voorwaarde is wel dat de hogeschool eerst een ander onderkomen vindt.

  Als alles doorgaat verrijst er tegenover park de Wezenlanden een kerk met een zaal waar 2000 gelovigen samen kunnen komen.

  Sorry, maar wanneer er massale projecten opgezet worden, dan staat Zwolle op zijn kop. Nu wordt er een massaal project als dit kwakkeloos in Assendorp gedropt….in een woonwijk! Nu moeten ze die kerk lekker neerzetten hoor, niets op tegen, maar persoonlijk vind ik het nogal vreemd, dat wanneer er iets kan komen voor de jeugd, of voor voetbal, of andere voorzieningen, dat er dan meteen klachten komen vanuit de buurten. Kennelijk kan dit wel zomaar, terwijl dit ook nogal een uitwerking heeft op een buurt. Ik vraag me enorm af wat voor parkeertoestanden dit op zal leveren, wat voor gedoe zal het opleveren tijdens bevrijdingsdag. Ik zie het gebeuren dat de kerk bezwaar aantekent tegen het festival, omdat ze diensten willen draaien. Dat lijkt voorbarig,maar in Zwolle kan alles, als je maar genoeg klaagt. Wat mij betreft, prima die megakerk, maar plaats het niet midden in de stad, dat zouden de kerkbezoekers ook niet willen wanneer het een megadiscotheek, megamoskee of megacasino was….


  Maak melding

 48. Aanvulling; ik weet me namelijk nog te herinneren dat een paar maand terug een coffeeshop in die omgeving niet welkom was vanwege mogelijke parkeerproblemen, als de megakerk dan wel kan, dan wordt er hier wel met twee heel bizarre maten gemeten 😉


  Maak melding

 49. Tussen willen en de eerste paal zit meestal nog wel een paar daagjes, ghehe. Ik had er nog nooit van gehoord tot dit bericht van jou, dus heb ik het idee dat dit zich nog behoorlijk in het beginstadium bevindt.


  Maak melding

 50. Zit ook wel wat in Wilbert, maar ze zijn al sinds 2006 aan het kijken naar een locatie en nu komen ze hiermee, kennelijk is de organisatie hierachter werkelijk van mening dat dit een mogelijkheid is.
  Misschien is het wat voorbarig om er over te speculeren, maar ik heb zo de indruk dat de gemeente hier een stuk soepeler mee om zal gaan, dan andere projecten van vergelijkbare grootte. Nogmaals, ik vind kerken vaak prima instanties, zie de positieve bijdrage vaak ook wel in (al deel ik de visie niet altijd), maar een megakerk in een woonwijk, dat vind ik wel erg onlogisch… 😉


  Maak melding

 51. DIGITENNE
  zie steets reclame via kpn tv- kijken
  zonder kabel (een snoeren meer door je kamer)
  kun je ook nog eens 100.80 euro per jaar mee besparen
  7,50 pm i.p.v 15.90 van ziggo
  heeft iemand hier ervaring al mee??? 😛


  Maak melding

 52. Je hebt met digitenne nog steeds met snoeren te maken omdat je wel de ontvanger ergens moet plaatsen.
  Je hebt ook minder kanalen tot je beschikking of je moet meer betalen voor een abonement op meer kanalen en dan ben je in principe net zo duur uit.
  Voordeel is wel dat je digitenne overal kan aansluiten , bijv. ook in de caravan of zoals met het E.K. heb ik hem meegenomen naar mijn werk om daar voetbal te kunnen zien.


  Maak melding

 53. mega-kerk

  De Christelijk Gereformeerde Kerk van Zwolle wil een megakerk gaan bouwen op de plaats waar nu nog de Gereformeerde Hogeschool is gehuisvest.

  De kerkelijke gemeenschap groeit hard. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van drie verschillende locaties. De Christelijk Gereformeerde Kerk wil alle vestigingen concentreren op één locatie. Voorwaarde is wel dat de hogeschool eerst een ander onderkomen vindt.

  Als alles doorgaat verrijst er tegenover park de Wezenlanden een kerk met een zaal waar 2000 gelovigen samen kunnen komen.

  Enige tijd geleden ben ik naar een mega kerk in Lelystad geweest omdat een vriendin zich liet dopen. Het was er behoorlijk druk, zeker al op de parkeerplaats. Laat staan in de kerk; er was geen plekje meer vrij.
  Als men in Assendorp op een zelfde mega-kerk doelt, dan zal dit denk ik niet passen in de geografische situatie. Ik vermoed dat je veel mensen van buiten zult trekken en dus aardig wat parkeer-plaatsen nodig hebt. Een simpel rekensommetje: 2000 mensen waarvan 80% met de auto zal komen komt neer op 1600 mensen met de auto. Gemiddeld gaan er 4 personen in een auto en kom je uit op 400 auto’s en dus ongeveer zoveel parkeerplaatsen. Dat ga je niet halen op deze locatie.
  Mijn advies: zoek een plekje aan de rand van de stad, makkelijk bereikbaar en meer ruimte voor parkeerplaatsen te realiseren.


  Maak melding

 54. Zet er direct een mega moskee naast en doe ook maar direct een synagoge! Dan kunnen alle gelovigen laten zien wat ze allen hoog in het vaandel hebben: heb uw naaste lief! (Misschien leren ze ook nog wat van elkaar ;))


  Maak melding

 55. Plantje, je vergeet de vihara (boeddhistische tempel) en de hindoeïstische tempel !

  Het eerstgenoemde geloof is overigens de enige religie die niet betrokken is bij machtsspelletjes en oorlogen.


  Maak melding

 56. Ik heb eens gezocht en kwam bij Wikipedia uit. Ja, die Bahá’í mogen een plekje hebben in het midden van al die geloofsgebouwen!
  Eens kijken hoe lang dat goed gaat! 😉

  Maar nu ik er nog wat beter over nadenk…eigenlijk nog niet eens zo’n gek idee! Iedereen wil gelijk zijn en anderen zo behandelen (anders pas je sowieso niet in de huidige samenleving denk ik.) En wat is er nu meer van deze tijd dan een boulevard? Dus waarom geen “geloofboulevard”?! 😀


  Maak melding

 57. Iedereen wil gelijk zijn en anderen zo behandelen (anders pas je sowieso niet in de huidige samenleving denk ik.)

  Haha dan vorm ik wellicht de uitzondering. Ik ga toch echt voor uniek zijn 😛

  Maar een geloofsboulevart, goed idee……maar wel iets voor aan de rand van de stad, niet in Assendorp 😉


  Maak melding

 58. Cor Brom wordt nog genoemd door Youp. Weer helemaal met hem eens:

  Brommen

  Zesentwintig miljoen nam Rijkman mee. Zesentwintig miljoen euro! En donderdag las ik dat hij het geld niet nodig had en ook niet wilde. Zijn eigen woorden.

  Dus je onderhandelt je helemaal scheel met de raad van commissarissen van ABN Amro om zoveel mogelijk mee te krijgen (⤸Nee, niet het onderste uit de kan heren, ik wil te zijner tijd ook de kan zelf graag meenemen. Wat zeg ik? Doe dan ook het hele servies en het tafelzilver er maar bij.⤝), je krijgt het toegezegd en op het moment suprême wil je het niet.
  Althans dat zeg je later als je het gewoon hebt aangenomen en het hele land je uitlacht en vrolijk uitscheldt voor vieze vuile graaierd. Je had alle tijd om het absurde bedrag te weigeren of om een of ander goed doel te bellen met de mededeling dat je een mazzeltje voor ze had. Je had het totale bedrag ook kunnen verdelen over diverse charitatieve instellingen. Een nobel gebaar naar de tienduizend ontslagen werknemers. Maar nee hoor, je pakt het met beide handen aan en zegt later dat je het niet wilde en niet nodig had. Dat is toch vreemd?
  Dat een man, die jarenlang een van de grootste bedrijven van ons land heeft geleid, dingen aanpakt die hij dus eigenlijk niet wil. Wat je niet wil dat wil je toch niet? We hebben het hier niet over een jaartje extra salaris, maar over zesentwintig miljoen euro!
  En nou wil hij terug naar de bank. Niet letterlijk, maar in het geval dat ze hem vragen. Dan zegt hij onmiddellijk ja. Er is niemand in Nederland met zoveel ervaring en kennis van ABN Amro als Rijkman Groenink! Wie dat zegt? Rijkman Groenink. Over zichzelf? Over zichzelf! Waarom hij dat zegt? Omdat niemand anders dat zegt. Zielig? Ja, heel erg zielig zelfs. Wel lief dat hij er aan toevoegt: ⤸Mijn werkelijkheid is er een van walging en bedroefdheid.⤝ Nou meneer Groenink, dan bent u niet de enige. Ik denk dat heel veel ontslagen werknemers bij diezelfde bank een zelfde soort gevoel hebben. Mensen van midden vijftig, net te oud voor een nieuwe baan en veel te jong om de hele dag op een golfbaan rond te hangen.
  Met steeds meer verbazing kijk ik naar het oprotpremiestelsel van al die directeuren bij die grote bedrijven. Wat al die minkukels meekrijgen als ze weer eens ergens de resultaten niet hebben gehaald, grenst toch aan het ongelofelijke? Hoe het werkt? Ik weet het niet. Elkaar goed kennen? Handjeklap in het old boys network? Onderhandelen op de Groote Club, het Concertgebouw of in de bar van de golf? Ik vrees van wel. In elk geval moet je op al die plekken regelmatig je gezicht laten zien. Volgens mij begint het al veel eerder. Op het studentencorps. Daar zitten ze als zoontjes van de kaarten al te schudden en te delen.
  Wat is er toch gebeurd? Wie legt het me uit? Waarom was een basissalaris van enkele miljoenen niet meer genoeg? Waarom moesten er van die belachelijke bonussen bij? Dan gaan mensen toch sjoemelen met omzetten en winsten.
  Zie de vroegere Ahold-top, die misschien wel moet brommen? Hoewel? Zover komt het vast niet. Zal wel dienstverlening worden. Mogen ze ergens harken. Dat konden ze op hun werk ook al zo goed.
  Over brommen gesproken. Afgelopen week overleed de oud- voetbaltrainer Cor Brom na een slopende ziekte. Over hem las ik het volgende: Brom zou zich in de voorbereidingscampagne van het seizoen 1979-1980, in ruil voor het spelen van een aantal oefenwedstrijden tegen amateurclubs, hebben laten uitbetalen in geld (vijfduizend gulden), een paard en een half varken (in karbonades en schnitzels). Hij moest zich daarvoor verantwoorden bij het bestuur van Ajax en werd later ontslagen. Niet om die reden, maar het telde wel mee.
  Werd daar zo vrolijk van. Vooral van dat paard en het halve varken in karbonades en schnitzels. Vorig weekend ging de klok een uur terug, maar soms vind ik een jaar of dertig ook niet erg.
  Youp van ??t Hek  Maak melding

 59. @ Tim Lagerburg,
  Een ander puntje, het Wezenlandenpark is een evenemententerrein, hierop kunnen ook zondags evenementen georganiseerd worden. Evenementen gaan gepaard met veel geluid. Ik zie het gebeuren dat de megakerk gaat klagen over het feit dat er feesten zij, op het moment dat de kerk diesnten draait. Dat mag niet gebeuren vind ik. verschillende organisaties hebben een goede naam opgebouwd in het park en een groot deel van Zwolle is zeer blij met het Wezenlandenpark als evenemententerrein. De kerk zou m.i. zich moeten aanopassen aan de omgeving, en niet andersom. Dat zou namelijk betekenen dat de omgeving, met daarbij het plezier van veel Zwollenaren, beperkt worden door een nieuwkomer, die op de hoogte was van de omgevingssituatie….
  Van horen zegge, heb ik begrepen dat deze kerkelijke gemeente redelijk progressief in het leven staat, maar hoe hadden jullie gedacht dit op te lossen?


  Maak melding

 60. Beste bezoeker,
  Mijn website is tijdelijk uit de lucht voor een update.
  Op 28-10-’08 zal een update plaatsvinden.
  Verwacht wordt dat deze website rond 18:30 uur weer te bezoeken is.
  Dank voor uw begrip.
  Tim Lagerburg

  Gaat het lukken? 🙂


  Maak melding

 61. Ik zag het laatst ook al 🙂

  Ik ben overigens ook wel benieuwd naar een antwoord op de kritische vragen van ghehe.

  En ik moest misschien mijn voorstel voor de geloofboulevard toch maar eens ergens voorleggen 😉


  Maak melding

 62. Daar heeft gheghe zeker een punt:

  Een ander puntje, het Wezenlandenpark is een evenemententerrein, hierop kunnen ook zondags evenementen georganiseerd worden. Evenementen gaan gepaard met veel geluid. Ik zie het gebeuren dat de megakerk gaat klagen over het feit dat er feesten zij, op het moment dat de kerk diesnten draait. Dat mag niet gebeuren vind ik.

  @Plantje: volgens mij geen slecht idee ;D

  Trouwens: als de helft van de CGK zwolle met de auto naar de zondagsdiensten komen, dan betekent ’t nog steeds minimaal 250 parkeerplaatsen op het terrein om je omgeving niet tot last te zijn.


  Maak melding

 63. Dank u… een enkele keer wil er wel eens iets helders in mijn hoofd ontstaan 😉

  Bij de weg: Dick, welkom terug! Ik hoop dat je de draad weer een beetje op kunt pakken.


  Maak melding

 64. Website
  Ja, dat met die website ging het niet helemaal goed.Ik was ergens anders en dacht ik flikker alles eraf dit is oud en zet ff dit erop maar nu kwam ik thuis en bleek dat ik helemaal geen nieuwe site meer had maarja ik verzin er wel iets op 🙂


  Maak melding

 65. Stapgeweld kwam even elders ter sprake:

  Ordehandhaving is te ondersteunen door niet alle bars e.d. op een bepaald tijdstip te sluiten; zo voorkom je grote groepen dronken droppies op straat. Bovendien werkt preventieve aanwezigheid van pliesie (zelfs te paard !) goed. Raddraaiers meteen aanhouden en een caféverbod geven.

  En (moi) een vette boete natuurlijk!  Maak melding

 66. Voetbalnieuws:

  Italië baalt van keuze voor Vink vanavond bij Real-Juve (met 5 Nederlanders). partijdigheid is de verdachtmaking, gezien ook Vink’s verleden (overtreding op Kuyt vonden ze vorig jaar geen pengel). Daarom zou hij ook niet op het komend WK mogen fluiten.

  Toch hebben Italianen 3x gewonnen en 1x gelijk gespeeld bij Vink.
  Nistelrooy is fit. Verder maar ff niets over Nederlanders in de CL, tjonge jonge die gloeilampen! :'(


  Maak melding

 67. Idd Tim bedrijfsvoetbalteam maar opdoeken anders. De staat doet alles om de multinationals overeind te houden: flikkeren ze daar miljoenen over de balk. Zei ik Balk :'(

  Wou vandaag eigenlijk niet aan CDA en Balk denken. Overigens Obama gaat als een speer uit de startblokken net bij Frits Spits…..let maar op vanavond op het nieuws.


  Maak melding

 68. Nee veel exotischer is het niet denk ik, Cuba ;D

  Toen ik zag dat de stranden daar ook wit waren en t water azuurblauw was ik overstag, vriendjelief gaf aan dat het een land was waar hij altijd al een heen had willen gaan dus heb ik maar een beetje water bij de wijn gedaan 😀


  Maak melding

 69. 😀 Had Cuba willen noemen, want je had het er volgens mij ook al over. Maat van mij is er ook op huwelijksreis geweest, misschien krijg je spijt van je kerel; van Cuba vast niet als ik op de verhalen afga 😉

  Nog wel interessant hoe Cuba op de Change van US zal reageren…..maar goed dat zullen we hier wel lezen, als je terug bent8)


  Maak melding

 70. Draadloze elektriciteit vervangt laatste snoer printlink /5 reacties

  *
  door: Derk Runhaar
  over: energie, elektrotechniek, mobiel, businesstrends
  op: 11 april 2007
  * Iedereen wil af van dat laatste snoer
  * Technologiebedrijf Powercast boort een miljoenenmarkt aan

  Het laatste snoer staat op het punt te verdwijnen. Elektriciteit kan sinds kort door de lucht: via radiogolven. Begin dit jaar kwam Powercast naar buiten met de technologie. Eind dit jaar zal Philips als eerste bedrijf ter wereld producten lanceren met draadloze elektriciteit.
  Gigantische vervangingsmarkt

  Jarenlang heeft Powercast er in het diepste geheim aan gewerkt. Meer dan honderd bedrijven zijn inmiddels gecontracteerd om deze techniek toe te passen in hun producten. De vervangingsmarkt van stekkers en batterijen lijkt gigantisch. John Shearer, oprichter van Powercast, denkt in 2008 ⤽miljoenen zenders en ontvangers⤝ te verkopen. Alleen apparaten met een beperkt voltage zullen van draadloze elektriciteit worden voorzien. ⤽Alles wat werkt op een AA of AAA batterij⤝, volgens Shearer.
  Energie uit radiogolven

  Het idee is niet nieuw. Radiogolven worden gebruikt door bekende technieken als FM, GSM, WiFi en Bluetooth voor de overdracht van data. Al heel lang is bekend dat uit radiogolven ook energie te winnen moet zijn. Maar nog niet eerder waren wetenschappers in staat om een radiosignaal efficiënt om te zetten in bruikbare elektriciteit. Powercast is licentiehouder van een goedkoop klein ontvangertje dat radiogolven kan omzetten in stroom met een efficiëntie van 70% (zie kader).
  Toepassingen eindeloos

  De mogelijkheden zijn eindeloos. De zender kan worden ingebouwd in alles wat een aansluiting heeft op het vaste stroomnet, zoals bijvoorbeeld een lamp of een computer. De ontvanger is zo klein en goedkoop te maken, dat het in vrijwel elk apparaat toegepast kan worden. Zo kan een mobiele telefoon ??s nachts opladen in de buurt van een lamp met ingebouwde zender. En zo heeft een draadloos toetsenbord geen batterij meer nodig, omdat radiogolven uit de computer voor voldoende stroom zorgen. Verder kan elke zender meerdere ontvangers aan. Dat is erg handig voor bijvoorbeeld een kastlade met gadgets die altijd klaar zijn voor gebruik.
  Nadelen

  Maar er zitten ook nadelen aan draadloze elektriciteit. Zo is de techniek alleen beschikbaar voor apparaten die op een laag voltage werken. Een laptop heeft nu bijvoorbeeld tien keer meer energie nodig dan de ontvanger kan produceren. Een ander minpunt is de minimale afstand tot de zender die nodig is om voldoende stroom te genereren. Hoe verder weg van de zender hoe minder energie de ontvanger kan produceren. Powercast geeft aan dat zender en ontvanger binnen een meter van elkaar moeten staan.
  Professor Mickle

  Uitvinder van deze technologie is professor Marlin Mickle van de Pittsburgh University. Ongeveer tien jaar geleden werkten hij en zijn studenten aan een methode om gehoorapparaten te lokaliseren zonder dat daarvoor een batterij nodig was. Deze methode is nooit van de grond gekomen, maar was wel de aanleiding voor een zoektocht naar draadloze elektriciteit.

  Professor Mickle en zijn team richtten zich al snel op radiofrequenties. Hierbij zet een zender elektriciteit om in radiogolven. Die radiogolven worden opgevangen door een ontvanger en omgezet in stroom. De ontvanger zet een breed spectrum aan frequenties om in een stabiele stroomvoorziening. Hierbij wordt maar liefst 70% van het opgevangen signaal omgezet in stroom.
  Powercast heeft de techniek in licentie gekocht. CNET beoordeelde stroom via radiogolven als Best Emerging Technology.
  Hoog verbruik

  Een ander nadeel is de gevolgen voor het milieu. De tijd dat een zender aanstaat en radiogolven uitzendt, verbruikt het energie. Lang niet altijd zal er een ontvanger in de buurt zijn om die golven weer om te zetten naar energie. En als er wel een ontvanger staat, dan zal slechts een klein deel van de uitgezonden radiogolven worden opgevangen. De efficiëntie van 70% slaat op de omzetting van de opgevangen golven in energie en gaat dus niet over de uitgezonden radiogolven. Kortom, draadloze energie zal in de praktijk waarschijnlijk voor een hogere stroomrekening zorgen. En dat is lastig in een tijd waarin Al Gore hoge ogen gooit met zijn documentaire An Inconvenient Truth over het broeikaseffect.
  Zonnige toekomst

  Maar nadelen voor het milieu wegen bij de consument vaak minder zwaar dan gemak. En dat is toch het belangrijkste voordeel van draadloze elektriciteit: niet meer prutsen met snoertjes of batterijen, maar meteen gebruiksklaar. Voorlopig zal Powercast zich vooral richten op mobieltjes en randapparatuur voor de computer. Maar met de trend dat elektrische apparaten steeds zuiniger worden, ziet John Shearer een zonnige toekomst: ⤽Binnen vijf jaar zullen laptops een ééncijferig wattage hebben.⤝  Maak melding

 71. Dick:

  Overvallers niet bekend met Fortis?

  Op 8 oktober werd in het mooie dorp De Wijk de Fortis bank overvallen. Waren die twee gewapende mannen dan niet op de hoogte van het faillisement?  Maak melding

 72. Omdat angst en hoop nogal items zijn de laatste tijd. En omdat ik net las dat hoop, verdraagzaamheid en tolerantie loze woorden zijn, dacht ik: “misschien vinden ze ANGST ook wel een loos woord? ”
  Zeker zijn Change en hope enkel woorden, net als die populistische taal hier met verkiezingen. “sKande” is ook enkel een provocerend woord. “Knettergek” zegt meer over de afzender als over de geadresseerde.

  Dit vind ik:

  Angst

  Het zijn bange dagen. Dit jaar krijgen ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken met Kersftfeest een overlevingspakket. Dat is prettig voor al die ambtenaren, dat ze vanaf half april al weten wat voor kerstpakket ze krijgen. De onzekerheid moet elk jaar weer slopend zijn. Ken iemand die nooit een kerstpakket krijgt. Dat lost hij op door zijn vriendin half december een lingeriebon te geven en te wachten op de dingen die komen gaan.
  Angst lijkt in ons geslopen. Angst voor de buren, zodat we ze anoniem kunnen aangeven. We zijn bang om wat ⤽ze⤝ allemaal met onze ⤽id-gegevens⤝ kunnen doen. Bang voor grenzen. ⤽Rechts⤝ is bang voor ⤽Links⤝ en omgekeerd. Angstige complot-theoriën gaan er in als koek. Angstpolitiek, bijvoorbeeld door bang te zijn voor de mening van andere landen (VS, Islamitische landen). Bang voor de olympische vlam. Angst voor de weegschaal. Bang voor de klok, want iedereen heeft tijd tekort. Angst dat de wereld binnenkort vergaat doordat we ons klimaat naar de Filistijnen helpen. Bang niet te presteren (het gaat te vaak alleen om winnen en wie de langste adem heeft). Angst te weinig status, macht of geld te hebben. Bang gek te doen. Van anderen moeten we bang zijn voor de moslim, of voor donkere medelanders, of voor hun land van herkomst. Homo-angst hebben we ook nog. Want o, o, wat zijn we bang voor het onbekende.

  Angst is geld waard. Sterker nog, het is een miljardenbusiness. Nederland is het zwaarst verzekerde land ter wereld, dankzij de angst die ons dagelijks wordt aangepraat. Een verzekeraar gebruikt eigenlijk dezelfde afpersingsmethodes als een crimineel. Met het verschil dat er ook eerlijke en fatsoenlijke criminelen bestaan. Tussenpersonen zijn vaak premiejagers. Die de rest van hun leven de zoete vruchten plukken van de angst. Er ligt een CDA-voorstel om de bezitters van koopwoningen een verplichte verzekering tegen te lage inkomsten uit je huis op te leggen!? Angst wordt nu dus zelfs van hogerhand geschonken door overlevingspakketten.
  We leven in een land waar je afgemaakt wordt als je een sigaret opsteekt, waar elke man in een jurk een mogelijke terrorist is, waar de auto tegen je begint te praten als je de gordel niet omdoet. Dit land is één grote airbag. Elke keer worden 3 simpele feiten van het bestaan over het hoofd gezien:
  1. Rottige dingen gebeuren, hoeveel geld je ook uitgeeft aan verzekeringspremies en gezond eten.
  2. Lijden is op lange termijn onvermijdelijk.
  3. Geen mens zal het overleven.
  Het is wel erg negatief, maar het zijn feiten.

  Ondanks onze nationale paniekstoornis, leven we in een land waarin bijna niemand iets te vrezen heeft. Laat je niets op de mouw spelden en pluk de dag!

  Di©k  Maak melding

 73. Ronald Koeman zag er niet uitttttt gisteren, volgens mij heeft hij zijn oogleden boven laten lften….géééén gezicht gewoon en ik vond het toch altijd al zo’n BIG! Is iemand anders dat ook opgevallen gisteren??


  Maak melding

 74. Grappig Tim, Miranda is wat druk op het moment maar die gast die ze heeft geïntervieuwd “DJ Cuzco & Vrienden = Gezelligheid!” schijnt een topper te zijn…..ken je zijn muziek?


  Maak melding

 75. 😀 Larry REKEN EROP dat dat saai kan zijn. net overigens een shirt met AJAX erop gescoord. De brandblus-controleman had nog een oud poloshirt die ik wel mocht hebben. 90 jaar geleden heeft een Groningse keeper van AJAX zelf een bedrijfje opgericht. Hij wilde evenlater de naam AJAX ook voor zijn brandblussers gebruiken: mocht.

  De controleur hier vertelde dat Feyenooit en LACHHUUUHHHHHHH Den Haag geen AJAX-blussers wilden. Perse niet! Hebben ze gewoon bijzonder gewiekst en netjes de stickers vervangen……..Ze weten het NU nog niet als niemand deze post doorbrieft hahahaha

  Ach, zo saai is het hier ook niet; maar moet wel nooooooooodig weer ons heerlijke gebied in :'(


  Maak melding

 76. Gaan geruchten dat er medewerkers van het vergunningenteam bij de gemeente, bepaalde evenementen afkeuren, om het concept vervolgens door te geven aan bekenden. Zodat deze bekenden dit evenement winstgevend kunnen kopiëren.

  Nu geloof ik dit uiteraard niet meteen, maar het zou toch lelijk zijn als dit echt het geval is. Vooralsnog ga ik ervan uit dat de Zwolse ambtenaren zich niet verlagen tot dit niveau…..Wie heeft hier ervaring mee en kan dientengevolge een bijdrage leveren aan dit onderwerp? (ook positieve ervaringen van de vergunningbereidheid van gem. Zwolle hoor ik graag….misschien zelfs nog liever)

  Het kan me voorstellen dat het onderwerp wat off-topic is bij het ‘nevermind’-artikel. Wellicht uis op het algemeen log meer ruimte voor deze vraag…..


  Maak melding

 77. Pannenkoeken van Ed/Muziek in de tent
  zondag 9 november

  In de muziektent op het Assendorperplein: The Blues Kings is een niet-alledaagse bluesband, die in 2004 is ontstaan. De band speelt, op een uitzondering na, eigen werk. Er worden geen platgetreden paden begaan en de band heeft een voor Nederland unieke stijl. Dampende, rauwe blues; broeierig, mysterieus en opzwepend. En daarnaast de hele middag de overheerlijke pannenkoeken van Ed in Eureka!

  Van 14.00 tot 16.00 uur.  Maak melding

 78. @ Dick

  Het is al jaren bekend dat die ajaks blussers wel degelijk in de kuip en het zuider/forepark hangen hoor, alleen worden ze gewoon niet met die naam geconfronteerd en dan is er niets aan de hand 😀 ;D


  Maak melding

 79. Larry, ik denk dat de CU dat moet gaan doen. Ik denk dat de bom snel barst, wanneer er nog meer betutteling bijkomt. Overal hoor ik mensen die de betutteling zat zijn en de regering….die lijkt stront in de oren te hebben, die gaan maar door en gaan maar door. Op deze manier zetten ze aan tot anarchie, immers, steeds meer mensen lappen regels aan hun laars, omdat ze de natuurlijke drang voelen om eigen verantwoordelijkheid en vaardigheid in te zetten bij het maken van keuzes. Deze natuurlijke menselijke eigenschap wordt ons steeds meer ontnomen, doordat de regering kennelijk verwacht dat wij elke keuze moeten baseren op regels.
  Ik verwacht dat een opstand (in welke vorm dan ook) steeds dichterbij komt bij elke nieuwe regel….


  Maak melding

 80. @ Natascha: O, die snuiter deed voorkomen of ze het niet wisten. Maar goed het resultaat is voor het bedrijf AJAX hetzelfde. Gisteravond ook nog weer geconfronteerd met AJAX: de enige van de 5 (NEC) speelde niet, met Europees perspectief?


  Maak melding

 81. @ Dick

  K vind het sneu voor twente daar had absoluut meer in gezeten als je het mij vraagt, verder heb ik van de wedstrijden niets gezien.


  Maak melding

 82. Met 6 punten moet je normaal gesproken door kunnen in de UEFA-cup en dus is er voor alle Nederlandse ploegen perspectief.

  Btw in de poule van Heerenveen kunnen alle ploegen op 6 punten komen (als mijn berekening klopt, that is…). 😉


  Maak melding

 83. Heb ook weinig gezien, zeker in deze fase vind ik het al snel zonde van de tijd. Die Ellia die scoorde doet het wel goed daar. Kennedy die Ajax uit Twente heeft niet vind ik. Maar straks is de hele goegemeente (met hoop voor Ajax en NEC) al weer kansloos nog voor Sinterklaas. Terwijl er verdorie maar 40% uit de UEFA vliegen :'( >:(


  Maak melding

 84. Even iets ander topic… (mag in het algemene log volgens mij).

  Ik heb het al eens vaker gevraagd… In Zwolle-Zuid zie ik regelmatig een kerel zeer langzaam fietsen of lopen (aldanniet met een fiets in de hand). Heeft meestal een bruine lederen jas aan. Volgens mij ook per kant een oorbel en kort donkerblond haar.

  Is dat een “bekende Zwollenaar”? Wie weet over wie ik het dan heb?

  =============

  Het is niet verstandig de naam van de persoon te vragen. Een korte persoonsBESCHRIJVING of initialen is o.k.


  Maak melding

 85. @ Larry, nog een leuke anekdote van Sargasso.nl over roken:

  Twee jaar geleden was ik in San Fransisco op zoek naar een plek waar ik tegelijkertijd bier kon nuttigen en een sigaret kon roken. Sprak willekeurig iemand aan met deze vraag en zo belandde ik vijf minuten later in een wiettent annex homobar.

  Enfin, ik met mijn bier naar de rookruimte achterin het café en begin daar een shag te draaien. Ik had het ding nog geen minuut opgestoken of de barmeneer in minirok komt naar me toe met de vraag of ik tabak rook. ⤽Eh ja⤝, was mijn antwoord. Wiet mocht wel, tabak niet.

  En zo belandde ik alsnog met mijn peuk buiten voor de kroeg. Ook gezellig. Gelukkig, kon je daar je bier op een vesterbank zetten met een open raam. Zodat de bier/shag-combinatie toch nog een beetje mogelijk was.  Maak melding

 86. geschreven door Plantje, op 7 november 2008 om 16:07

  Even iets ander topic… (mag in het algemene log volgens mij).

  Ik heb het al eens vaker gevraagd… In Zwolle-Zuid zie ik regelmatig een kerel zeer langzaam fietsen of lopen (aldanniet met een fiets in de hand). Heeft meestal een bruine lederen jas aan. Volgens mij ook per kant een oorbel en kort donkerblond haar.

  Is dat een “bekende Zwollenaar”? Wie weet over wie ik het dan heb?

  =============

  Het is niet verstandig de naam van de persoon te vragen. Een korte persoonsBESCHRIJVING of initialen is o.k.

  Misschien komt het een beetje verkeerd over. Ik ben allerminst op zoek naar een naam. Laat daar geen misverstand over bestaan.
  Ik ben alleen al benieuwd of hierdoor al mensen het idee hebben:”Ja, dat komt me wel bekend voor!” 😉
  Ik zou het immers ook niet prettig vinden als er op deze manier naar mijn naam gezocht zou worden…dus dat is niet de bedoeling.


  Maak melding

 87. Opstellingen: FC Zwolle – Helmond Sport
  FC Zwolle: D. Boer, A. van der Haar, E. Giglio, Z. Kapralik, D. van der Wal, E. Botteghin, E. Reijnen, D. Boerrigter, E. Bakker, L. Guarino, M. Kleizen

  Helmond Sport: R. van Westerop, P. Uneken, S. Lammens, H. Suart, G. Joppen, D. Guijo-Velasco, S. Lettinga, I. van Leerdam, Y. Chida, M. Höcher, D. Derksen


  Maak melding

 88. Dat was nog eens tof net in DWDD, Wim T. Schippers. Ze lieten ook nog stukjes zien van Wim T. en Paul Haenen (video-dominee Gremdaat) als Ernie en Bert. De besten ter wereld schijnt het.

  Jullie waren weer even samen Paul Haenen, Wim T en jij net bij DWDD als de beste Bert en Ernie ter wereld! Haha.

  Ook een topper trouwens die Wim T. en (oa zijn) Sjef van Oekel, zucht!
  Jacques Plafond, Waldolala, De lachende Scheerkwast, Simplistisch Verbond, We zijn weer thuis, Jiskefet,…..those were the days!!!

  We moeten het nu zo’n beetje alleen doen met Paul …… en Youp natuurlijk. Ok Dolf Jansen is ook lachen en er zijn wel meer toppers.
  Maar ik zie al weer uit naar de Youp morgen.


  Maak melding

 89. Goed nieuws: In 2007 werden in Zwolle 1108 mishandelingen geregistreerd, voor dit jaar schat de politie op 1067 uit te komen(lichte daling). Slecht nieuws: Opvallend is dat het aantal straatroven flink stijgt: 17 in 2007 tot een geschatte 36 in 2008 (verdubbeling)


  Maak melding

 90. 😀 Kwam vanmiddag, lopend met een “echte boer” bij Langenholte, 2 meiden op een paard achterop. Vroeg of ze er langs wilden, “Neee”. Wel liepen verder en op een gegeven moment slaan die meiden af en zaaien uitbundig “tot ziens” hoepend. Zegt die boer: “Die knollen moeten nodig in de wei, maar die geiten ook”. 😀


  Maak melding

 91. @ vv Berkum: Piet Bakker was op zijn opgevoerde gemotoriseerde fiets onderweg naar vv Berkum. Verlies thuis tegen Wezep dus, maar het was al ongeveer 16:00….. 😮
  PiBa zal de “live” reportage van die pot maandag toch niet in De Swollenaer pennen?


  Maak melding

 92. Feiten, feiten verdraaien, de context, subjectief, sensatie rules etc:

  Het item was kort maar klonk dreigend….”Aantal moorden in Nederland toegenomen”. Dit meldden o.a. NOS-journaal en RTL-nieuws natuurlijk ook de supersensationele en op prgressief-Nederland jagende Telegraf wel onder een nog suggestievere titel. Dat natuuurlijk weer wel.
  Misschien was het onderwerp juist wel extra angstaanjagend door de beknoptheid. Bij het horen van die paar sinistere woorden zou de nieuwsconsument het gevoel kunnen krijgen dat de tijden nog donkerder gekleurd zijn dan gedacht: niet alleen moet hij de deuren hermetisch vergrendelen en de ramen dichtspijkeren om de kridietcrisisorkaan buiten te houden, er staan buiten ook moordenaars te wachten….

  Maar als de nieuwsrubrieken de context erbij hadden gegeven, dan waren de kijkers een stuk minder bang geweest. Volgens de van het CBS afkomstige cijfers zijn er vorig jaar 164 moorden gepleegd, 5 meer dan het jaar daarvoor.

  “Dat zegt niet zoveel”, zegt onderzoeker Paul Nieuwbeerta van het Nederlands Studiecentrum Rechtshandhaving en Criminaliteit (co-auteur van het boek “Moord en doodslag in Nederland”). Het fluctueert. Volgend jaar is het er misschien weer 1 minder.
  Belangrijker is dat het aantal moorden op de lange termijn daalt, volgens Nieuwbeerta.
  Tussen 1995 en 2005 werd er steeds minder gemoord: het aantal slachtoffers daaldevan jaarlijks rond de 250 naar ongeveer 200.
  In 2006 kelderde het moordcijfer zelfs naar 159 doden. Over de oorzaken van deze ontwikkeling tasten de criminologen in het duister. Het heeft misschien met de vergrijzing te maken, de contrrole op wapenbezit én de aanpak van huiselijk geweld. Dat het aantal iets is gestegen na het extreem “moordluwe 2006” is niet verwonderlijk, volgens Nieuwbeerta. “Maar 5 erbij, eigenlijk is dat heel positief.

  Feiten, Hoofd- en bijzaken, context en subjectief/objectief weet je nog wel Ad?

  Bron: De beste tv-gids van NL


  Maak melding

 93. Wat een stijlloos stuk, Dick…
  Los van het feit dat hij het wiskundige (kan ik normaal goed waarderen ;)) idee erin goed uitlegt, vind ik het smakeloos om te zeggen dat ‘Maar 5 erbij, eigenlijk … heel positief’ is!
  Hij had ook kunnen zeggen dat er geen stijgende maar een dalende lijn in het aantal moorden de afgelopen jaren zit en dat dat dus positief is… Die 5 moorden erbij noemen, vind ik niet getuigen van veel begrip voor de achterban.


  Maak melding

 94. @ Marrianne, dat is cynisch bedoelt, kwesties van smaak maar ik kan dat meestal wel waarderen. Je

  ‘Maar 5 erbij, eigenlijk … heel positief’

  sprong er bij mij wel gelijk uit. Dat dan weer wel.

  Jij bent lerares Wiskunde?

  Ach het lijkt wel of veel stukjes schrijver hoe langer hoe stijllozer willen schrijven. Er is zelfs een hele “site zonder stijl” naar vernoemd. En Jan, overkill, Mulder (Postbank, DWDD, Studio Sport, maar ook) video’s en 5x in de week een stukje op Volkskrant-opinie.nl. Zijn stijl gaat me wel te ver. Levert daar dagelijks ook wel mooie discussies op. 😉 Probleem is meestal dat mensen alles gaan geloven wat er staat.

  Dan kun je je weer afvragen of ze begrepen willen worden door de achterban, of dat ze de achterban willen overtuigen (Mulder). Dit stukje vind ik netjes gerelativeerd en binnen de perken. Meningen geven over andermans stukjes blijft subjectief.

  Dit

  Feiten, Hoofd- en bijzaken, context en subjectief/objectief weet je nog wel Ad?

  had er niet bij geplakt (het het eerst uitgetypt en ook op VK gebruikt) moeten worden, door mij. Sorry.


  Maak melding

 95. Net trouwens op 2 voor het eerst die zeer interessante historische serie gezien. Oa over Daendels, die van Áttem naar Zwolle vluchtte. Maar ook met veel, heel veel moorden en de slavernij etc. We zijn in elk geval in een beschaafdere tijd aangeland……Nu ff 5 kwartier lang >:( Peter Rrrrrrrrr kijken.


  Maak melding

 96. Pfff nog niets wijzer, weer reclame. Mis zo ook nog

  REPORTAGE (2): Zembla (N2, 22:10)
  Zembla laat zien hoe de gegevens van Nederlandse creditcardhouders te koop zijn op Russische criminele sites. Voor vijf dollar per stuk kocht de redactie gegevens van acht personen en heeft daarmee probleemloos aankopen kunnen doen, die werden betaald door de bezitters van de creditcard. Het OM is geschrokken en is een onderzoek gestart  Maak melding

Reageer