Jarige Pipe Band geeft show op Bethlehemkerkplein

Zwolle – In het kader van het 30-jarig bestaan deze week van de Lowland Brigade Pipe Band uit Zwolle organiseerde de band zaterdagmiddag een groot muzikaal festijn op het Bethlehemskerkplein in Zwolle.


De jarige Lowland Brigade Pipe Band…

Pipe bands uit Hoogkerk, Dordrecht en Leeuwarden toonden op het Zwolse plein hun muzikale kunsten. De Schotse pipers en drums van de verschillende bands lieten het in grote getale aanwezige publiek op de benen deinzen. De bands traden afzonderlijk van elkaar op. Tegen 17.00 uur was de grand finale, waarbij alle bands samen het plein betraden.

De Lowland Brigade Pipe Band (doedelzakband) bestaat uit zeer enthousiaste spelers die zich allen ten doel stellen de Schotse doedelzakmuziek op traditionele wijze ten gehore te brengen. Daarom neemt de Zwolse pipe band, naast het doen van de meest uiteenlopende optredens, regelmatig deel aan pipe band competities.

De muzikale leiding van de Lowland Brigade pipe band ligt in de handen van pipe major Ben Dijsselhof, pipe sergeant Freek Nooter en leading drummer Hans Bredenoort.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer