Van Schoonhovenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Schoonhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen in de middag en avond plus een stevige wind

Zwolle – Maandagochtend is het bewolkt maar nog droog in Zwolle, terwijl het in het zuidwesten van het land al regent. De regen is op koers naar onze regio en wordt rond het middaguur boven de stad verwacht. Dan volgt een regenachtige middag en avond. Het zicht verslechtert in de avond mogelijk sterk.

De wind trekt ‘s middags behoorlijk aan: kracht 4 tot 5 uit zuid tot zuidoost, matig tot vrij krachtig. Een vlagerige bries. In de avond draait de wind en komt uit het zuidwesten, hij neemt pas in de loop van de nacht wat af. In de middagregen is de maximumtemperatuur ongeveer 8 graden. Bijzonderheid is dat het in de nacht naar dinsdag zeer zacht is: tijdelijk ongeveer 12 graden.

Volop activiteit in de atmosfeer, doordat een storing vanuit het zuidwesten overtrekt. In de nacht naar dinsdag is het nog niet gebeurd met de neerslag. Periodiek valt er wat regen.

Dinsdag overdag ligt de bewolking van een regenfront dwars over het land. De hoeveelheid neerslag in Zwolle is afhankelijk van de precieze positie. Droog blijft het dinsdag in elk geval niet. De wind neemt gedurende de dag sterk af, bij een temperatuur die overdag in de buurt van 10 graden ligt.

Het begin van de de nieuwe week verloopt dus wisselvallig. Tot en met woensdag is het zacht voor de tijd van het jaar. Donderdag daalt de temperatuur. Tijdens de kerstdagen is de kans op neerslag klein en het is dan aanmerkelijk kouder: ongeveer 5 graden overdag.

Artikel delen: