Andantepad - Foto: Wouter Steenbergen
Andantepad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Mild, kans op regen en motregen

Zwolle – Dinsdag serveert het weer regen en motregen, gehuld in een milde temperatuur. Nat is het in Zwolle vooral in de ochtend. In de middag trekt het front waaruit de neerslag valt zich tijdelijk terug naar het zuiden van het land, om in de avond en nacht weer deze kant op te schuiven.

De verwachting is daarom dat de stad in de avond en nacht wederom een beetje lichte regen en motregen tegemoet kan zien. De temperatuur ligt ‘s morgens iets boven de 10 graden, in de middag er iets onder. Het is nog steeds zacht voor december. De wind draait ‘s morgens van zuidwest naar west tot noordwest en neemt gedurende de dag gestaag af. In de nacht nauwelijks nog wind. Nevel of mist is dan mogelijk, die woensdagmorgen weer vlot verdwenen is.

Maandag 21 december was het begin van de astronomische winter. De dagen beginnen nu weer langzaam te lengen. Dat is wellicht een hoopvolle gedachte in deze dagen, die in meer dan één opzicht donker zijn.

Woensdag heb je die hoopvolle gedachte in de regen, want er trekt weer een storing over onze regio. De meeste regen wordt in de middag en avond berekend. De temperatuur is nog hoog met 10 tot 12 graden.

Donderdag wordt de temperatuur gehalveerd, doordat er een stroming vanuit het koude noorden op gang komt. Dat gebeurt nadat in de nacht een front met regen naar het zuidoosten is vertrokken. Wel worden overdag nog enkele buien boven onze regio verwacht.

Tijdens de kerstdagen drukt een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan tijdelijk de kans op neerslag bij ons. Kerstsneeuw staat niet op de weerkaarten voor onze omgeving. Derde kerstdag verliest het hogedrukgebied zijn invloed. Waarschijnlijk trekt dan vanuit het noordwesten een actieve regenstoring over.

Artikel delen: