Ongekende Landstede-opkomst LEGO WORLD

Zwolle – Elk jaar trekt LEGO WORLD in de IJsselhallen meer bezoekers. Elk jaar melden zich ook meer Landstede-studenten aan voor de meest uiteenlopende taken en functies. Dit jaar helpen bijna vierhonderd studenten mee om het grootste LEGO spektakel van de wereld in goede banen te leiden en de bezoekers te vermaken. 

Van 16 tot en met 21 oktober komen belangstellenden, ouders en kinderen uit het hele land weer in groten getale naar de IJsselhallen. Zes dagen lang wordt daar het inmiddels traditionele LEGO WORLD georganiseerd. Vanaf het prille begin van dit evenement in 2001 hebben Landstede-studenten van uiteenlopende opleidingen meegeholpen om het spektakel in goede banen te leiden. Dit jaar is hun inzet groter dan ooit. Zo worden de wachtende bezoekers bij de ingang door drama-studenten vermaakt. Studenten fotografie maken een sfeerimpressie voor promotiedoeleinden. Studenten kinderopvang begeleiden de kinderen op de springkussens en coördineren de zoekgeraakte kinderen en hun ouders. Uiteraard zijn ook de traditionele schmink-studenten aanwezig, evenals de hostesses die toegangskaarten controleren en goody bags uitdelen. Bij de verschillende activiteiten zoals het bouwen van LEGO Racers, Bionicles, Star Wars Troopers en NS LEGO bouwwerken, worden de kinderen door Landstede-studenten begeleid. Voorts worden bezoekers geënquêteerd over hun bevindingen. Meer dan veertig studenten Detailhandel richten de Intertoys-winkel op de beursvloer in en houden zich bezig met de verkoop, het voorraadbeheer, kassawerkzaamheden, beveiliging en dergelijke.

Maar niet alleen mbo-studenten zetten zich in op LEGO WORLD. Zo dragen 27 leerlingen van Talentstad aan de Blaloweg hun steentje bij bij de aankleding van de hallen. Andere vo-studenten helpen de mbo-studenten voor hun maatschappelijke stage. De organisatie wordt geholpen door hbo-studenten van Hogeschool Windesheim van de minor Eventmanagement. Hbo-studenten verwerken ook de evaluatie-enquête onder de mbo-studenten. 

De samenwerking en inzet bij LEGO WORLD is een goed voorbeeld van de wijze waarop Landstede ondernemend is en middenin de samenleving staat. Want leren doe je het beste in een reële leeromgeving: de beroepspraktijk dus. Stages, leerwerktrajecten in het werkveld, uitvoeren van externe opdrachten stimuleren en motiveren deelnemer, medewerker én het werkveld. De partnerschappen zoals die met de IJsselhallen zijn dus zowel voor de partners als voor Landstede effectief.

 

Artikel delen:

Reageer