Zwollenaar in finale ‘Joseph’

Hilversum – Roy van Iersel uit Zwolle zit in de finale van het AVRO televisieprogramma ‘Op zoek naar Joseph’. Roy van Iersel (1986) zingt al vanaf jonge leeftijd in het theater en op verschillende evenementen.

Roy’s carrière begon pas echt toen hij zijn eerste rol op 14 jarige leeftijd in de musical “Elisabeth” kreeg. Als Rudolf,  de zoon van Elisabeth, zong hij avond aan avond het solonummer “Moeder waar ben je”. Op 16 jarige leeftijd deed hij mee aan de talenjacht “Idols”. Van de maar liefst 7626 kandidaten presteerde hij het te komen tot  de laatste 30.

Hij kon er maar geen genoeg van krijgen en besloot naar een professionele opleiding te gaan, waar je alles leert, zingen dansen en acteren. Zo deed hij auditie op de  alom  bekende professionele  Lucia Marthas academie    te Amsterdam  en werd daar aangenomen. Hij heeft hier 4 jaar gestudeerd en veel ervaring opgedaan. Zo danste hij in de televisieprogramma’s als  “Staatsloterij Live”, “Avro’s Televisierring” en “So you wanna be a popstar”. Daarnaast was hij assistent van Linda de Mol in het programma Miljoenenjacht en deed dat ook voor Jos Brink met het programma Wedden Dat. Ook speelde hij mee in het programma “Koefnoen”, “Musicals in Ahoy” en behoorde tot het ensemble van “Andre van Duin’s nieuwe revue”.

Roy is nu klaar voor het grote werk en speelt  in de musical “Tarzan”. Daar speelt hij in het ensemble en is hij understudy voor de rol van Tarzan zelf.
Zijn geluk kan niet op, want op dit moment is Roy 1 één van de finalisten in Avro’s  “Op Zoek Naar Joseph” wat iedere zondagavond uitgezonden wordt rond 20.20 op NED 1.

In het programma wordt gezocht naar de hoofdrolspeler voor de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. De Zwollenaar zat wel in de sing off, maar werd door jurylid Willem Nijholt gekozen als derde finalist. Of de oud leerling van het Thorbeckecollege de hoofdrol krijgt, bepalen zondag de kijkers van het televisieprogramma.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Huh? Klopt dit wel? Ik dacht dat John de understudy was van Ron Link in Tarzan en dat Roy een ruwe diamant was met nul komma nul ervaring?


    Maak melding

Reageer