Industrieweg - Foto: Wouter Steenbergen
Industrieweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vooral in de middag en avond nat, weinig wind

Zwolle – Woensdag is een regendag in Zwolle. In de ochtend is het al zwaar bewolkt boven de stad. Het begint af en toe licht te spetteren. Vanaf ongeveer het middaguur mag je perioden met serieuze regenval verwachten. Ook in de avond en nacht is het vaak nat.

Berekend wordt een etmaalhoeveelheid regen van ongeveer 15 liter per vierkante meter. De zon zit kansloos achter het dikke wolkendek. De wind is zwak tot matig, eerst uit het zuidoosten, later uit het zuidwesten. De dag begint met een temperatuur rond 8 graden, in de loop van de dag komen daar in de regen nog wel twee graadjes bovenop. Dit is de laatste (te) zachte dag van het jaar. In de nacht naar donderdag klapt de stroming om: uit het noorden komt kouder weer.

Ook de regen intensiveert dan tijdelijk, met kans op hagel. Donderdagochtend trekt dit neerslaggebied naar het zuiden weg, met in het kielzog losse buien. Een enkele zou over de stad kunnen trekken, waarbij hagel niet uit te sluiten is.

Donderdag is het in de polaire lucht met een temperatuur rond 6 graden gedaan. Maar in de middag laat de zon zich eindelijk weer eens zien tussen de stapelwolken. De wind uit het noorden tot noordwesten trekt in de middag aan naar kracht 3 tot 4.

Eerste kerstdag is het na een koude nacht overwegend droog, met een zonnetje in gezelschap van stapelwolken. Tweede kerstdag is er veel bewolking, en overdag is het waarschijnlijk nog droog. Maar in de nacht naar zondag wordt flink wat regen verwacht bij een stevige zuidwestenwind.

Artikel delen: