Fietsers bij het station verrast met een droog zadel

Kampen – Op ludieke wijze is de officiële opening van het fietsroutenetwerk IJsseldelta gevierd. Blij verrast waren de stationbezoekers met de ontdekking dat hun fietsen voorzien waren van zadelhoesjes. De tocht naar huis vanaf het station Kampen kon met een droog zadel voortgezet worden. Zelf met een droog zadel de IJsseldelta ontdekken?

De speciale zadelhoesjes worden gratis verstrekt bij aankoop van de
fietsroutenetwerkkaart ‘Stap op in de IJsseldelta’. Deze nieuwe kaart die deze zomer is uitgekomen, maakt het mogelijk om van knooppunt naar knooppunt te fietsen. De knooppunten kunnen in willekeurige volgorde gefietst worden en de route kan geheel zelf worden samengesteld. Honderden kilometers aan fietspaden in de gemeentes Kampen, Zwolle en Zwartewaterland zijn weergegeven op de kaart. Eind september zijn ook de informatiepanelen geplaatst waardoor de zelfsamengestelde routes nog makkelijker te volgen zijn.

Naast de zadelhoesjes heeft men het IJsseldelta stuurlabel in het leven geroepen. Het stuurlabel maakt het mogelijk om de nummers van de verschillende knooppunten van de route op te schrijven op het label. Het is zo doende niet meer nodig om steeds een kaart bij de hand te hebben.

Niet alleen aan de hand van het fietsroutenetwerk zijn zelf routes te plannen. Ook via een digitale routeplanner is dit nu mogelijk. Op www.vvvkampen.nl en www.vvvzwolle.nl zijn deze planners al te vinden. Naast de mogelijkheid om zelf routes samen te stellen is er ook een selectie van bestaande fietsroutes op de site te vinden. Na het samenstellen is de route direct uit te printen of op te slaan.

De fietsroutenetwerkkaart ‘Stap op in de IJsseldelta’ is voor € 5,95 te koop bij de VVV’s in Kampen, Zwolle, Hasselt en Zwartsluis. De gratis zadelhoesjes en stuurlabels worden zolang de voorraad strekt meegegeven bij aankoop van de fietsroutenetwerkkaart van de IJsseldelta.

Kijk voor meer informatie op  www.vvvijsseldelta.nl  of www.fietseninoverijssel.nl  of bel naar 0900 – 1122375.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. ik had zomaar een zadelhoes op mn zadel zitten en was helemaal niet blij verrast zoals in in het stukje staat, mag dat maar zo ongevraagd gedaan worden? echt niet normaal en er is geen agent die er op let.


    Maak melding

Reageer