Coronavaccinaties voor zorgmedewerkers in IJsselhallen

Coronavaccinaties voor zorgmedewerkers in IJsselhallen

Zwolle – GGD IJsselland gaat voor het vaccineren van zorgmedewerkers gebruikmaken van de IJsselhallen. Hier is ook de L-testlocatie van de regio IJsselland gevestigd. Net als andere GGD’en in Nederland, begint GGD IJsselland vanaf 18 januari met het vaccineren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Landelijk wordt voor het vaccineren van zorgmedewerkers ingezet op één grote vaccinatielocatie per GGD-regio. Voor het vaccineren van zorgmedewerkers met het Pfizer-vaccin is een grote testlocatie nodig. Margreet Algera, manager GGD IJsselland: “Dit heeft een logistieke reden: het vaccin moet diepgevroren blijven en is verpakt per duizend stuks. Eenmaal geopend moeten we de vaccins binnen een paar dagen toedienen, anders zijn ze niet meer te gebruiken. Op één centrale locatie kunnen we dat proces goed organiseren.”

GGD IJsselland gebruikt de IJsselhallen sinds 4 december als L-testlocatie. Deze grote locatie is qua verkeer en parkeren zeer geschikt. “We willen het vaccineren in een aparte hal inrichten zodat het grootschalig testen van mensen ook gewoon door kan gaan. Zo zullen er voor het testen en het vaccineren twee aparte stromen zijn qua ruimte en looproutes. Ondertussen zijn we bezig alle andere processen goed neer te zetten. Denk aan de plaatsing van benodigdheden en ict, en het samen met onze zorgpartners nagaan welk personeel we wanneer gaan inzetten. Het belangrijkste is: deze vaccinatieklus gaan wij klaren, zodat zorgmedewerkers zich straks snel en veilig kunnen laten vaccineren.”

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep voor een gratis coronavaccinatie, daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

Vanaf 4 januari ontvangen zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor een coronavaccinatie via hun werkgever (koepelorganisatie) de uitnodiging van het RIVM met informatie hoe ze hun afspraak kunnen maken.

Kijk voor meer informatie over het vaccineren op de speciale webpagina van Rijksoverheid www.coronavaccinatie.nl. Werk je in de zorg? Vraag dan je werkgever of je koepelorganisatie ernaar. Op de website van GGD IJsselland staat een speciale webpagina met informatie over de coronavaccinatie.

Artikel delen: