Zwolse actiegroep wil buslijn 2 Holtenbroek terug

Zwolse actiegroep wil buslijn 2 Holtenbroek terug

Zwolle – Bewoners van Holtenbroek houden een kater over aan de nieuwe dienstregeling van de bussen. Daarom zijn ze bezig om de actiegroep ‘Lijn 2 Holtenbroek per direct terug’ op te richten.

Ze hebben contact gehad met wethouder Sloots, wijkmanager Van Hattum en wijkbeheerder mevrouw Wiegers. Die gaven allen hun steun aan de actie. De actiegroep in oprichting benaderde in de wijk ook andere belanghebbenden: Driezorg, de moskee en kerken. Zo proberen ze de krachten te bundelen. Lijn 2 is een maatschappelijke behoefte in de wijk, aldus de actiegroep. “Zelfs voor bewoners die over een auto beschikken.”

De actiegroep ‘Lijn 2 Holtenbroek per direct terug’ wil meer bekendheid onder de bewoners van Holtenbroek. “Wij hebben wijkbewoners nodig die zich bij de actiegroep willen aansluiten. Wij zijn begonnen met flyeren, maar helaas kunnen wij niet alle adressen van een affiche voorzien. Graag doen wij een beroep op wijkbewoners om mond-tot-mondreclame te doen. Mensen die ons willen steunen door de affiche op hun facebook en Instagram te plaatsten kunnen dit bij ons opvragen.”

De actiegroep wil ook in contact komen met lotgenoten, in het bijzonder buren uit de Aa-landen, om de actie Zwollebreed kracht bij te zetten: “Samen staan wij sterk! Alleen samen kunnen wij de strijd om de buslijn voor Holtenbroek aan,” zegt de Zwolse actiegroep in oprichting.

De actiegroep vindt dat het beleid van de provincie Overijssel onder leiding van Mobiliteit-gedeputeerde Bert Boerman van de ChristenUnie in strijd is met het landelijke en Europese klimaatbeleid. Daarom willen ze er ook een politieke issue van maken. “Nederland tekent het klimaatakkoord in Parijs, Europa wil 60% minder CO2-uitstoot in 2030 en de Rijksoverheid doet alles om de uitstoot van stikstof te verlagen. En dan jaagt provincie Overijssel Zwollenaren de auto in.”

De actiegroep is een online petitie gestart met de titel ‘Stop aanhoudende versobering busdienst Zwolle’, die al door meer dan 1200 mensen is ondertekend. Ze roepen wijkbewoners op om de petitie ook te tekenen op: www.busdienstzwolle.nl.

De actiegroep in oprichting ‘Lijn 2 Holtenbroek per direct terug’ is bereikbaar via Juliana van Thijs, e-mail: julianamildred@gmail.com.

Foto's 2
Zwolse actiegroep wil buslijn 2 Holtenbroek terug
Artikel delen: