Kandidatenkrant brengt werkzoekenden in beeld

Zwolle – Zo´n vijfduizend werkgevers in de regio IJssel-Vecht ontvangen vanaf eind oktober de digitale kandidatenkrant ´Zoekt u mij?´. In deze krant presenteren verschillende werkzoekenden zich.

´Zoekt u mij?´is een initiatief van Werkloket de Lure, Werkplein Hardenberg, IGSD Steenwijkerland- Westerveld, het Meppelse WAM en omliggende gemeenten. De initiatiefnemers vormen hét centrale meldpunt in de regio, waar men terecht kan met alle vragen over de arbeidsmarkt. De vraag van de werkgever staat centraal, of het nu over personeel, opleidingen of subsidiemogelijkheden gaat. Om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt nog beter op elkaar af te stemmen en om de dienstverlening aan de werkgever te verbeteren, verschijnt de kandidatenkrant ´Zoekt u mij?´. In deze krant presenteren verschillende werkzoekenden zich. De kandidaten geven aan welke functie zij zoeken, vertellen iets over hun werkervaring en de wens qua werkomgeving.

Werkgevers die geïnteresseerd zijn in de kandidaat kunnen contact opnemen met een medewerker van het bijbehorende Werkloket. Die medewerker brengt de werkgever en kandidaat vervolgens met elkaar in contact.   

De krant wordt circa een keer per maand via de e-mail verstuurd. Werkgevers die zich willen aanmelden voor de krant kunnen hun gegevens e-mailen aan werkpleinhardenberg@cwinet.nl, wam@meppel.nl, info@werkloketdelure.nl, john.moes@igsd-sw.nl.  

´Zoekt u mij?´ verschijnt naar aanleiding van de regionale participatietop ´Iedereen doet mee´, die vorig jaar november plaatsvond. Deze top zorgde ervoor dat dit jaar veel is geïnvesteerd in de samenwerking en uitvoering op arbeidsmarktgebied. Zo is de samenwerking tussen overheid en onderwijs in de regio verbeterd en is voor werkgevers een poortwachtercentrum opgezet.

Artikel delen:

Reageer