Pieter Steynstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, meest droog en een stuk minder wind

Zwolle – Maandag heeft de zon het lastig boven Zwolle. Bewolking is in ruime mate voorhanden. Het zijn de restanten van stormdepressie Bella, die met haar kern boven Het Kanaal aankomt en via Noord-Frankrijk naar het oosten trekt.

Harde wind zoals op zondag hoeven we daar niet meer van te vrezen. Maandag windkracht 2 tot 3, zwak tot matig, uit het zuidwesten tot zuidoosten. In de avond draaiend naar oostelijke richtingen en verder afzwakkend. Een kurkdroge maandag is te veel gevraagd, heel af en toe zou je een beetje motregen kunnen bespeuren, maar dat stelt bar weinig voor. Mocht het ‘s morgens vroeg toch even opklaren, dan drukt dat de temperatuur meteen richting het vriespunt, maar er niet onder. In de middag wordt het 5 graden.

Dinsdagochtend is er na een nacht met nauwelijks wind kans op mist. Wolkenzones met neerslag omringen Nederland, maar geen ervan is op een overtuigende koers naar de regio Zwolle. Misschien dat een gebied met neerslag dat momenteel boven Duitsland en het noordoosten van het land wordt berekend, toch langs Zwolle schampt. Dat zou ook enkele natte-sneeuwvlokken kunnen opleveren.

Deze verwachting is onzeker, dat voegen we eraan toe. Sommige weermodellen berekenen dat het neerslaggebied wel duidelijk over onze omgeving trekt, wat dan voor veel nattigheid gaat zorgen en mogelijk natte sneeuw. In het volgende weerbericht bekijken we deze neerslagkwestie opnieuw. Een temperatuur van maximaal 5 graden.

In de laatste dagen van het jaar 2020 hangt er vaak bewolking boven Zwolle. Het regent af en toe, maar grote hoeveelheden worden het niet. De temperatuur overdag ligt rond 5 graden en in de nachten is het dichtbij nul. De wind overdag is meestal matig en komt uit de zuidwesthoek.

Artikel delen: