Diezerpoortenplas - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerpoortenplas
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op ochtendmist, daarna veel bewolking en soms regen

Zwolle – Dinsdag is het een bewolkte boel boven Zwolle. Uit die bewolking valt af en toe een beetje regen, de grootste kans op neerslag lijkt weggelegd voor de tweede helft van de middag. De temperatuur is hooguit 4 graden.

Dat is koud. Bij die temperatuur is het nog een geluk dat de wind zich rustig houdt. Een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten, kracht 2 tot 3. In de vroege ochtend staat er bijna geen wind en dan is er ook kans op mist. Het is een onbetrouwbaar weertype, doordat we te maken hebben met meerdere kleine storingen in de buurt. Mocht het even wat langer regenen, dan daalt de temperatuur een paar graden. De regen zelf is ijskoud, misschien zitten er wel een paar vlokjes natte sneeuw tussen.

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag is een buitje niet uit te sluiten. Woensdag overdag is de bewolking boven Zwolle waarschijnlijk dunner en de kans op nattigheid kleiner. De zon breekt iets gemakkelijker door de wolken heen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Een temperatuur van ongeveer 6 graden in de middag bij een matige zuidwestenwind, kracht 3.

Donderdag, oudjaarsdag, wordt een regengebied verwacht boven de regio Zwolle, vermoedelijk in de ochtend. Oudejaarsavond lijkt de meeste neerslag voorbij te zijn. De temperatuur is dan slechts enkele graden boven het vriespunt. Maar dat is nog ver weg. In de volgende weerberichten bekijken we het oudejaarsweer nader, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: