KiesKompas helpt kiezer bij waterschapsverkiezingen

Zwolle – Vindt u het lastig uw stem uit te brengen tijdens de aanstaande waterschapsverkiezingen in november? Goed nieuws! Om de kiezer een handje te helpen is een speciale digitale stemhulp ontwikkeld: het KiesKompas. Deze staat sinds deze week op internet.

Op de internetpagina staan per waterschap, waaronder ook het Waterschap Groot Salland,  36 stellingen. Kiezers kunnen hun mening daarover geven en die vergelijken met de standpunten van de verschillende deelnemende partijen. Ook geeft het KiesKompas achtergrondinformatie over de taken en bevoegdheden van een waterschap. Het invullen van het KiesKompas neemt slechts vijf minuten in beslag. Het KiesKompas is te bereiken via http://waterschap.kieskompas.nl.

De waterschapsverkiezingen zijn van 13 tot en met 25 november. Bij het Waterschap Groot Salland doen tien partijen mee: Algemene Waterschapspartij, Hengelsport Zwolle, Algemeen Plattelandsbelang, Christen Democratisch Appèl (CDA), ChristenUnie, VVD, Water Natuurlijk, Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP),  Hengelsportvereniging en Gemeentebelangen Dalfsen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @ Pp Zou kunnen maar ik was zo gefrustreerd van al die vragen dat ik de uitslag te snel wegklikte. Er zaten wel een paar hele vreemde vragen tussen. Ken 1 kandidaat, stond in De Vinexpres. Die is wel ok, anders ga ik wel op hem stemmen. Eerlijk gezegd stem ik overal voor, maar heb nog noot voor de wp-verkiezingen gestemd. Al die gladde gelijkende praatjes……we wachten wel af.


  Maak melding

 2. Ik sta het dichtst bij HOV 😮 geen idee wie of wat dat is maar ja ik vind ook dat als je mag stemmen je die kans moet pakken. Het verst van VVD.


  Maak melding

 3. Zou goed kunnen, VVD staat bekend om vreemde standpunten. Die draaien om egocentrisme, geld, macht, status en roem. Als natuurvrienden staan ze ook niet bekend. Ken er overigens ook 1 van die lijst, maar deze vergadertijger lijkt op een onverkiesbare plaats te staan.


  Maak melding

 4. haha ja, ze hebben nog een boel te vragen. maar of bertus schuit nou een goede kandidaat is dat zou ik zo nog niet weten. ik ken bertus nog uit de tijd van de BVD aan de stationsstraat.


  Maak melding

 5. dichtst bij WN, verst van de VVD…

  misschien toch maar gaan stemmen…
  al was het alleen maar om die neo-liberale rakkers een hak te zetten…


  Maak melding

Reageer