Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt met kans op sneeuw

Zwolle – Oudjaarsdag zal een dag zijn waarop wij het in Zwolle mogelijk zien sneeuwen.

De bewolking wordt in de loop van de dag steeds dikker en in de middag is er kans op een sneeuwbuitje. De temperatuur zal ‘s middags maximaal vier graden zijn. Dit is vrij normaal voor de tijd van het jaar. Ook zal de zon het jaar gaan afsluiten door zich af en toe te laten zien.

De kans op sneeuw is in de middag het grootst, maar ook in de avond is sneeuw niet onmogelijk. Voor de liefhebbers van sneeuwpoppen en sneeuwbalgevechten is het een aanfluiting, want de sneeuw die dan valt is natte sneeuw en zal niet blijven liggen. De jaarwisseling zal droog verlopen. De zuidwestenwind is matig van kracht. Rond middennacht zal de temperatuur net boven nul zijn.

Nieuwjaarsdag zal een dag zijn waarop menigeen nog even langer blijft liggen. Niet omdat men het laat heeft gemaakt, maar ook omdat er veel bewolking is, en het hierdoor niet bepaald uitnodigt om weg te gaan. De wind is wat gedraaid en het voelt met temperaturen rond het vriespunt kil aan.

Zaterdag zal de zon ons niet in de steek laten, en probeert elk gaatje in het wolkendek te pakken om zich te laten zien. Het blijft droog en de wind is matig van kracht. Hierdoor leent de dag zich goed om, wanneer je je goed inpakt, een wandelingetje te maken.

De dagen hierna is er neerslag op komst. In welke vorm lees je hier op Weblog Zwolle

Artikel delen: