Themadag voor nabestaanden na zelfdoding

Zwolle – Onder de titel ‘Met mij gaat het wel weer!?’ organiseert de Werkgroep Nabestaanden na zelfdoding op zaterdag 15 november 2008 een themadag in het Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29 in Zwolle.

Pastor Marinus van den Berg verzorgt de inleiding en ’s middags wordt er in kleine groepen en met de inleider verder gepraat. De dag duurt van 10.30 – 15.30 uur en is bestemd voor mensen die in hun naaste omgeving zelfdoding hebben meegemaakt. Opgave vooraf is wenselijk. Wanneer je getroffen wordt door de zelfdoding van een naaste, komen er heel wat vragen op je af. Al meteen na het gebeuren, maar ook later, soms jaren later. Marinus van den Berg is pastor in verpleeghuis Antonius-IJsselmonde in Rotterdam. Hij schreef veel goed ontvangen boeken over verlieservaringen en rouwverwerking.

Tijdens de themadag willen we ingaan op een aantal van die vragen, zoals:

  • Hoe ga ik als nabestaande met de buitenwereld om, een buitenwereld die vaak niet snapt wat je meemaakt en voelt?
  • Hoe doorbreek ik het masker dat ik opzet van ‘met mij gaat het wel weer’, terwijl dit helemaal niet zo is.
  • Hoe ga ik op weg van overleven naar leven?
  • Wanneer je op jonge leeftijd/als kind zelfdoding van een ouder meemaakte, hoe ga ik hier mee op weg naar mijn volwassenheid?

Op deze, en mogelijk andere vragen zal de heer Marinus van den Berg samen met ons antwoorden proberen te zoeken.

Aanmelden kan door te mailen of bellen met Praktijk voor verlies- en rouwbegeleiding
Renate Klomp, tel. 0572-352898 (bereikbaar ’s morgens tussen 8.30 – 9.00 uur) of mailen: r.d.klompvangaalen@orange.nl. Liefst vóór 5 november 2008.

De kosten bedragen 10 euro per persoon. Komt u met meer personen uit één familie dan is het 7,50 euro p.p voor 2 personen en 5 euro p.p voor 3 personen of meer.

Artikel delen:

Reageer