Zwollenaar krijgt taakstraf voor bedreiging en mishandeling nieuwe vriendin - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zwollenaar krijgt taakstraf voor bedreiging en mishandeling nieuwe vriendin

Zwolle – Een 28-jarige Zwollenaar heeft woensdag van de rechter een taakstraf van tachtig uur gekregen voor mishandeling en bedreiging van een vrouw in Zwolle. De mishandeling en bedreiging gebeurden in mei en juni 2018, toen de twee in de beginfase van een relatie met elkaar zaten.

De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de man de vrouw heeft mishandeld door haar met kracht bij de nek te pakken en haar hard aan de haren te trekken. Ook is met een screenshot van de telefoon bewezen dat hij haar via WhatsApp bedreigd heeft met de dood: “Jij bent echt een psychopaat, verdwijn uit mijn leven, ik maak je dood als ik je ooit weer zie, ik meen het!”

De man heeft voor de rechter bekend dat hij dit WhatsApp-bericht aan de vrouw heeft gestuurd. De vrouw was bang dat de man haar echt iets zou aandoen.

De man is sinds 2019 op vrijwillige basis bezig met een ambulant behandeltraject bij de forensische polikliniek De Tender. Uit een voortgangsevaluatie van De Tender in november 2020 blijkt dat de man vermoedelijk lijdt aan een narcistische en antisociale persoonlijkheidsstoornis. Hij gedraagt zich in het contact met weinig empathie en zijn geweten lijkt zeer onderontwikkeld, zo staat in het rechtbankvonnis te lezen. De Tender rapporteert echter een voorzichtige maar positieve ontwikkeling.

Indien de man de taakstraf van tachtig uur niet behoren verricht, wordt de straf vervangen door hechtenis van 40 dagen met aftrek van de tijd die hij al in verzekering heeft gezeten.

Bron: rechtspraak.nl

Artikel delen: