Doepark Nooterhof middelpunt Nacht van de Nacht

Zwolle – Het wordt donker in Zwolle tijdens de vierde Nacht van de Nacht. Net als vorig jaar gaan de lichten uit van de monumenten, het stadhuis en het stadskantoor en zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Donker middelpunt is Doepark de Nooterhof. Wethouder Gerard van Dooremolen (Milieu) zal op zaterdag 25 oktober op originele wijze de Nacht van de Nacht inluiden. Doel van de Nacht is mensen bewust maken van lichtvervuiling en aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht.

In en om het noodgebouw in Doepark Nooterhof bruist het van de activiteiten voor jong en oud tijdens de Nacht van de Nacht van 19.00 uur tot 22.00. Bezoekers krijgen films te zien met uitleg over de sterrenhemel en over vleermuizen. Bij helder weer worden met telescopen sterren en spookachtige nevels bekeken. Er zijn kinderactiviteiten, waaronder een donkerspeurtocht. Ook worden er spannende verhalen verteld. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerende landelijke gebeurtenis georganiseerd  door Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties. De Zwolse Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door de Stichting Milieuraad Zwolle en de afdelingen Zwolle van IVN, KNNV en Thales de Zwolse in samenwerking met de gemeente Zwolle en Landstede.

De gemeente Zwolle ondersteunt de activiteiten graag. Het licht uitdoen is niet alleen goed voor de nacht, maar ook energiezuinig. De gemeente stimuleert zoveel mogelijk energiezuinige projecten. Om twee voorbeelden te geven: In 2009 komt er een speciale subsidieregeling voor minder draagkrachtige mensen met een koophuis om bijvoorbeeld zonnecollectoren aan te schaffen. En de verkeerslichten gaan in Zwolle successievelijk over op LED-verlichting.

Artikel delen:

Reageer