Van Hattumstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Hattumstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op mist en gladheid ‘s morgens vroeg, daarna zonnige perioden

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op slecht zicht door mist die tijdens Oud en Nieuw is ontstaan. En ‘s morgens vroeg is de temperatuur aan de grond tot op het vriespunt gedaald. Plaatselijke gladheid is mogelijk in de regio Zwolle.

De zon laat zich op 1 januari 2021 zien boven de stad. Wel in gezelschap van wolken, maar de verwachting is dat ze regelmatig meer dan anderhalve meter afstand houden. Tussen de wolken, die vanuit het noordwesten hierheen schuiven, kan een enkel regenbuitje verscholen zitten. De wind doet rustig aan op deze eerste dag van het nieuwe jaar: zwak tot matig, kracht 2 tot 3 uit het zuidwesten tot westen. De temperatuur varieert van ongeveer 2 graden ’s morgens vroeg, tot ongeveer 4 graden in de middag.

In het weekend krijgt bewolking boven Zwolle weer de overhand. De kans op neerslag is echter minimaal. Zondagavond zien we wel duidelijke neerslagsignalen verschijnen op de weerkaarten. De wind zoekt de koude noordoosthoek op. Dit merk je zondag het best, aangezien er zaterdag nauwelijks wind staat.

Vanuit het noordoosten kun je in dit jaargetijde kou verwachten en dat gaat ook dit keer op. De maximumtemperatuur is circa 3 graden en in de nachten daalt het kwik naar het vriespunt.

In de nieuwe week van het nieuwe jaar komen vanuit het oosten neerslaggebieden hierheen. De kans op natte sneeuw is reëel, volgens de huidige inzichten.

Een gelukkig 2021 gewenst!

Artikel delen: