Stadshagen - Foto: Wouter Steenbergen
Stadshagen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Koud, veel bewolking en overwegend droog

Zwolle – Zaterdagochtend is er kans op mist in Zwolle. De temperatuur aan de grond kan in opklaringen ‘s morgens vroeg het nulpunt hebben bereikt, zodat op natte plekken gladheid mogelijk is door bevriezing. Zaterdag wordt een uitgestrekte, taaie wolkenmassa boven onze regio verwacht. Een temperatuur van ongeveer 4 graden.

Eerst is de vraag of en wanneer de mist verdwijnt. Daarna is de vraag of en wanneer de zon door de wolken heen breekt. In de loop van de dag wordt dat er niet gemakkelijker op. Vanuit het noorden zou een klein pestbuitje over de stad kunnen trekken. Het weer is allesbehalve dynamisch, met weinig tot geen wind uit zuidwestelijke richting. Zaterdagavond kan weer mist ontstaan. De windrichting wordt noordoost en later in de nacht naar zondag neemt hij ook wat toe. Een nachtelijk buitje is mogelijk, misschien met natte sneeuw.

Zondagochtend is mist door de wat toenemende noordoostenwind onwaarschijnlijker, maar nog niet uit te sluiten. De kansen voor de zon zijn beperkt en de temperatuur overdag is een fractie lager dan op zaterdag: rond 3 graden. In combinatie met een zwakke tot matige noordoostenwind, die in de middag opsteekt, wordt het er niet aangenamer op buiten. Tot de avond blijft het waarschijnlijk droog.

In de nieuwe week zijn de openingen voor de zon schaars. Er is kans op neerslag, die soms misschien wel in de vorm van natte sneeuw gaat vallen. Maandag komt zo’n neerslaggebied met mogelijk sneeuwvlokken vanuit het oosten opzetten. De dagtemperatuur komende week is met 2 tot 4 graden aan de lage kant. De tendens is een licht dalende temperatuur.

Artikel delen: