Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Zwolle – Op de Hermelenweg werd op dinsdagavond 21 oktober het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Nieuwleusen ingevorderd.

De snelheid van de man werd vastgesteld op 116 km per uur (gecorrigeerd) terwijl daar maximaal 60 km/u is toegestaan. Daarnaast kreeg de man proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Sorry hoor… Deze jongeman verdient het gewoon…

  Hoe vaak staat de Hermelenweg (of de Hasselterweg) nou wel genoemd in dit soort persberichten. 60 is gevoelsmatig inderdaad weinig als alles over de snelweg langs je raast, maar je weet dat ze daar vaak staan te controleren. Gewoon stom.

  Ik vind die 60 km/h overigens geheel terecht ivm fietsers e.d.


  Maak melding

 2. Welke fietsers? Ik zie daar zelden fietsers. Vanaf Nieuwleusen of Hasselt is die route niet logisch en vanaf Staphorst lijkt het me een beetje ver fietsen. Misschien wat scholieren.

  Die weg moet gewoon fysiek versmalt worden, en niet met wat fietsstrookjes waar je bijna nooit iemand ziet fietsen.


  Maak melding

 3. Los van de schoolgaande kinderen aan de percelen aan de Hermelenweg (en omgeving): Hoezo is Staphorst te ver? Het zal echt niet de eerste keer zijn dat ik een retourtje Zwolle-Kampen fiets (30 kilometer), een rondje Zwolle-Wezep-Kampen (40 kilometer), een retourtje Zwolle-Dronten (60 km), een retourtje Apeldoorn (100km), Rondje Zwolle-Wezep-Rijssen-Zwolle (110 km). Dit zijn allemaal ritjes die ik privé of voor het werk fiets.
  Daarbij stelt een lullige 20 km enkele reis (of 40 km retour) geen drol bij voor. Niet iedereen stapt voor 5 kilometer en meer in de auto hoor.


  Maak melding

Reageer