Van Karnebeekstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koude wind en grijs, soms een beetje regen

Zwolle – Maandag is het wolkendek boven Zwolle grijs en uitgestrekt. Het is zo dik dat er af en toe wat lichte regen of motregen uit kan vallen. Maandag is een vochtige maar zeker geen kleddernatte dag, daarvoor zijn de neerslaghoeveelheden veel te klein.

De wind is stevig en dat maakt het onaangenaam koud. Hij waait uit het noordoosten met kracht 3 tot 4, een matige wind. Bij een maximumtemperatuur van +3 graden daalt de gevoelstemperatuur dan onder nul. Niet fijn. Bewolking en lichte regen hangen samen met een front uit het oosten. Er zit boven onze omgeving nauwelijks beweging meer in. In de avond en nacht naar dinsdag is er nog steeds kans op een beetje motregen, misschien ook motsneeuw.

Dinsdag is ook zo’n grijze dag met kans op lichte neerslag. In de middag overwegend droog. De noordoostenwind is iets zwakker, kracht 3, in de middag verder afnemend. Een temperatuur van 3 graden. In de nacht naar woensdag gaat het licht vriezen, woensdag overdag is het met +2 graden Celsius gedaan. Maar er worden dan opklaringen verwacht, bij een naar noord tot noordwest draaiende wind.

Na woensdag zoekt de wind de zuidwesthoek op. Bewolking overheerst en daaruit valt soms neerslag. Kans om een beetje natte sneeuw te zien heb je in de tweede helft van de week vooral op de Sallandse Heuvelrug, Veluwe en de Limburgse heuvels.

Artikel delen: