Bosplaat - Foto: Wouter Steenbergen
Bosplaat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon nergens te bekennen, kleine kans op een beetje regen

Zwolle – Dinsdag is de zon nergens te bekennen boven Zwolle. ‘s Morgens wordt het wel licht, waaruit kan worden afgeleid dat de zon toch ergens aanwezig is boven het gesloten wolkendek. Soms valt er een beetje lichte regen of motregen uit, minuscule hoeveelheden.

De temperatuur overdag en ‘s nachts is een paar graden boven nul, net als maandag. Maar er is dinsdag iets minder wind, zodat de kou een fractie minder doordringend is. Een matige wind uit het noordoosten, kracht 3. Wolken en de rest van het weer komen uit oostelijke regionen. Daarvandaan arriveert woensdag een storing met neerslag, in de vorm van regen en misschien wat natte sneeuw. Dat moet in de tweede helft van de dag gebeuren.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag is genoemde neerslag het meest actief. Wie de grootste kans wil hebben om eventuele natte sneeuwvlokken te ontwaren, moet de neerslag woensdagavond in de gaten houden. Maar een succesvolle sneeuwwaarneming in de regio Zwolle is ook dan allerminst zeker. Voor het oosten van de provincie lijken de natte-sneeuwkansen een tikje beter te liggen. De temperatuur schommelt woensdag overdag net iets boven het vriespunt. De wind is gedraaid naar noord tot noordwest.

Donderdag kwakkelen we voort dankzij de storing van woensdag, die een bocht maakt boven onze omgeving. De hele dag loop je kans om nat te worden door lichte regenval. Het is zwaar bewolkt en het kwik komt tot ongeveer +3 graden.

Vrijdag en in het weekend is de kans op regen klein. Er is aanvankelijk weinig wind en de temperatuur blijft ongeveer op hetzelfde lage niveau als nu.

Artikel delen: