Vermeerstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Vermeerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zwaar bewolkt, vanaf de middag regen, later misschien ook natte sneeuw

Zwolle – Woensdag nadert een storing vanuit het oosten. Het grijze wolkendek daarvan is ’s morgens al aanwezig boven Zwolle en wordt dikker in de middag. Vanaf ongeveer drie uur verwachten we dat de eerste koude regendruppels in de stad belanden. De regen gaat in de avond en nacht door.

Tussen de regen zouden ook natte-sneeuwvlokken kunnen verschijnen. De meeste kans daarop in de avond en nacht, maar het is een onzekere affaire. In Twente en op de Veluwe lijk je een grotere kans te hebben om sneeuw te zien neerdwarrelen. Daar kan op hoge punten de sneeuw misschien even blijven liggen. De wind draait in de ochtend van het noordoosten naar het noordwesten. Een zwakke tot matige wind, kracht 2 tot 3. Mocht er wat natte sneeuw vallen, dan draait dat niet uit op een sneeuwstorm.

Het kwik komt niet hoger dan ongeveer +2 graden, in de avond en nacht gaat daar een graadje af en wordt het vriespunt benaderd.

Donderdag is het regenachtig, vermoedelijk vooral tijdens de eerste helft van de dag. Kans op natte sneeuw is er ook dan, maar die kans wordt gedurende de dag steeds kleiner. Zwolle zit nog steeds onder die storing afkomstig uit het oosten. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten en de temperatuur is ongeveer +3 graden.

Vrijdag wordt het geleidelijk droog en dat blijft het in het weekend. De wind valt weg en de zon komt tussen de wolken tevoorschijn. Er is weer kans op nachtvorst.

Artikel delen: