Voorronde Nederlandse Techniek Kampioenschappen

Zwolle – In de herfstvakantie konden 60 jeugdspelers voetbaltechniek de zogenaamde Moves & Skills leren. Iedere voetballer in de leeftijdcategorie 7 t/m 16 jaar kreeg de hele dag techniektrainingen met wedstrijd- en competitievormen gevolgd door een diploma. Voor Oost Nederland werden deze trainingen en voorrondes op woensdagmiddag op Sportpark de Pelikaan in Zwolle gespeeld.

De hele dag was het op de accommodatie van HTC ‘voetbal, voetbal en nog eens voetbal’. ’s Ochtends werden jeugdspelers in teams ingedeeld om onder begeleiding van de opgeleide techniektrainers te trainen op techniek (Skills) en oefenvormen (Moves). Na een korte pauze waren er allerlei wedstrijdvormen waarbij uitsluitend gelet zal werd op voetbaltechniek. Tussen de middag nuttigden de deelnemers en trainers met z’n allen een gezonde lunch waarna het middagprogramma volgde met techniektrainingen, wedstrijdjes en afwerkvormen. Na de voorrondes en trainingen, die ook elders in Nederland worden gespeeld, gaan de beste techniekspelers uit hun leeftijdscategorie op het Nationaal Sportcentrum Papendal op de finaledag 26 oktober 2008 strijden wie de beste van Nederland is in zijn of haar leeftijdscategorie.

Op deze landelijke finaledag zal Minister Ab Klink van Volksgezondheid , Welzijn en Sport de prijsuitreiking verzorgen samen met René Meulensteen, de veldtrainer van het eerste elftal van Manchester United.
Maar, het belangrijkste is dat jeugdspelers meedoen en Moves & Skills gaan aanleren. Daarom worden alle deelnemers met een Moves & Skills diploma, een bal, een shirt en een profcontract voor één dag beloond.

Artikel delen:

Reageer