Dokter van Deenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Dokter van Deenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkentapijt zonder einde, lichte regen of motregen

Zwolle – Donderdag kent het dikke grijze wolkentapijt boven Zwolle geen einde. Er valt geregeld een beetje lichte regen of motregen uit. In de avond en nacht worden de droge perioden waarschijnlijk langer, maar ook dan is nattigheid nog mogelijk.

Er zit geen vaart in het weer. De wind is slechts zwak uit het westen tot noordwesten, windkracht 2 tot 3. Een voordeel van de zwakke wind is dat de kou minder doordringend is. Want de temperatuur is laag, zowel overdag als ’s nachts ergens tussen +1 en +3 graden. Vrijdag veranderen wind en temperatuur weinig, maar de bewolking vertoont soms breuken. Dat is winst.

Vrijdagochtend kan er nog wat lichte regen neerkomen op de stad, maar die kans wordt tegen de middag steeds kleiner. De tweede helft van de vrijdag verloopt overwegend droog, met zicht op enkele zonnestralen. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het onder opklaringen licht vriezen.

In het weekend wordt flink wat bewolking opgeruimd, zodat de zon meer kansen krijgt. Het blijft waarschijnlijk droog. Volgens sommige berekeningen zou zaterdag zelfs een volop zonnige dag kunnen worden, maar laten we niet te vroeg juichen.

Een rug van hogedruk boven onze omgeving zorgt voor weinig wind in het weekend en doet wolken oplossen. Mistvorming ligt op de loer, in de nacht van zaterdag op zondag zou dat kunnen gebeuren. Het gaat dan ook licht vriezen in Zwolle.

Artikel delen: