Wijkstichting Stadshagen Totaal luidt noodklok

Zwolle – Acht jaar lang organiseren enthousiaste Stadshagenaren, bestuursleden en werkgroepen, de meest uiteenlopende activiteiten in de wijk. Allen vrijwilligers. Maar de mensen van het eerste uur vinden het nu tijd worden dat anderen het stokje overnemen. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />Ooit gestart met wat losse (kinder)activiteiten, is uiteindelijk de Wijkstichting Stadshagen Totaal ontstaan met een keur aan activiteiten en evenementen. Zoals het Stadshagen Festival, Koninginnedag, Straatspeeldag, Huttendorp, Palmpasen, Wijkboerderij, Kermis en bijvoorbeeld Sinterklaas. De wijkstichting en werkgroepen zijn ook actief op het terrein van Veiligheid & Verkeer, sport & recreatie en de inrichting van Stadshagen middels Groen & Blauw. De stichting heeft nauwe contacten met de gemeente en wijkwethouder en heeft zitting in het Nationaal Landschap IJsseldelta.  

Zowel werkgroepen als bestuur van Stadshagen Totaal kampen met een chronisch tekort aan vrijwilligers. Met andere woorden, het ontbreekt aan Stadshagenaren die het leuk, nuttig en noodzakelijk vinden zich in te zetten voor een leefbare wijk. Een wijk waar het hele jaar van alles te doen is voor zowel kinderen als volwassenen. Gezien dit tekort ziet het er naar uit dat over enige tijd een aantal activiteiten moeten worden afgelast.

“Vele handen maken licht werk”, was en is het uitgangspunt van de wijkstichting. Vrijwilligers moeten zoveel tijd in activiteiten kunnen steken als ze zelf willen, uiteenlopend van enkele uren tot enkele dagen per jaar. Gezien de huidige situatie moeten mensen steeds meer vrije tijd in activiteiten steken om deze overeind te houden. Als zich geen nieuwe vrijwilligers melden kan dat in de toekomst mogelijk resulteren in het opheffen van werkgroepen en zelfs die van de Wijkstichting Stadshagen Totaal.

Tijdens Huttendorp en het Stadshagen Festival werd een grote actie gehouden om nieuwe vrijwilligers te werven. Bijna 1000 kinderen liepen met opvallende rode petjes rond, honderden aanmeldingsformulieren zijn uitgereikt en er werden vele gesprekken met Stadshagenaren gevoerd. De reacties waren positief, het aantal aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers helaas niet!

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />Wijkstichting Stadshagen Totaal doet een beroep op alle inwoners van Stadshagen. Zij zoekt dringend vrijwilligers, jong en oud, met of zonder kinderen, die zich willen inzetten voor een blijvend leefbare, levendige en aantrekkelijke wijk. Stadshagen is immers de moeite meer dan waard! Opgave en nadere informatie kan via mail (info@stadshagentotaal.nl), de website (www.stadshagentotaal.nl/new) of telefonisch (06-15.28.38.22).

Artikel delen:

Reageer