Vaccineren medewerkers verpleeg- en verzorgingshuizen al volgeboekt - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

Vaccineren medewerkers verpleeg- en verzorgingshuizen al volgeboekt

Zwolle – Vanaf 15 januari geeft de GGD IJsselland de eerste corona-vaccinaties aan medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en kleinschalige woonvormen.

Er is zoveel belangstelling voor de vaccinaties bij deze groep, dat de GGD voor de eerste paar weken al vol zit. Er zijn onvoldoende vaccins om nog meer afspraken in te kunnen plannen, zo meldt de GGD IJsselland vrijdag. De corona-vaccins worden landelijk verdeeld. Andere mensen komen nog niet voor vaccinatie in aanmerking.

Manager Margreet Algera: “De eerste batch vaccins die we hebben ontvangen, gaat al op aan alle afspraken die nu zijn ingepland. We zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en landelijke verdeling van de vaccins. Het is op dit moment echt verdeling van de schaarste. Zodra er weer vaccins beschikbaar komen, berichten wij daarover.”

Ook bellen veel mensen naar de GGD die niet tot de eerste doelgroep behoren, maar toch graag snel gevaccineerd willen worden. Het gaat bijvoorbeeld om mantelzorgers. De GGD kan deze mensen echter niet inplannen. De keuze voor de volgorde waarin groepen mensen in aanmerking komen voor vaccinatie, wordt gemaakt door de Rijksoverheid.

Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie ontvangen via hun werkgever een uitnodiging met alle informatie om zich aan te melden. GGD IJsselland maakt zelf geen afspraken voor de corona-vaccinatie. Dit verloopt via een landelijk callcenter. Zonder uitnodiging kan de GGD iemand helaas niet vaccineren.

Bron: GGD IJsselland

Artikel delen: