Merwedelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Merwedelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Rustig weer, ‘s nachts mogelijk gladheid en mist

Zwolle – Zaterdagochtend is er in Zwolle kans op mist en gladheid door bevriezing. Beide verdwijnen in de loop van de ochtend. De mist gaat over in wolkenvelden, die op hun beurt ruimte laten voor zon. De meeste zon in de middag.

Het blijft overwegend droog, maar we noemen voor de zekerheid dat ene buitje dat mogelijk toch over Zwolle trekt. Veel water zal het niet loslaten. Als de zon goed doorkomt, verschijnt op de thermometer 4 graden. Onder meer bewolking blijft het iets kouder. Wind is er nauwelijks en als je toch wat voelt, komt hij uit uiteenlopende richtingen. We hebben zaterdag te maken met stijgende luchtdruk, die zorgt voor rustig weer en weinig kans op neerslag.

Zaterdagavond zakt het kwik al onder nul, zodat het ook dan op natte plekken glad kan worden door bevriezing. Er zijn in de avond en nacht opklaringen, waarin je mistvorming kan verwachten. Maar in de nanacht naar zondag en zondagochtend steekt er een beetje wind op uit het zuidwesten. Dat doet mist oplossen.

Zondag komt de bewolking in al zijn grijsheid terug. Breekt de zon daar nog doorheen? ‘s Morgens vroeg misschien nog even, daarna wordt het een moeizame zaak. De wind neemt toe van zwak naar matig, kracht 3, uit het zuidwesten. Vanuit het noordwesten schampt een front met neerslag langs onze omgeving. Misschien dat het in de middag en avond enkele druppels loslaat boven Zwolle. Een temperatuur rond 3 graden.

Na het weekend wordt het minder koud. Maar de kans op regen neemt toe. Volgens de huidige planning wordt het in de nacht van maandag op dinsdag behoorlijk nat. Dinsdagochtend kun je vermoedelijk ook nog regen verwachten. Meer daarover in het volgende weerbericht, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: