CDA wil bussen terug in Zwolle Zuid

Zwolle – Het is het CDA in Zwolle bekend dat de provincie Overijssel de voorbereiding van de aanbesteding openbaar (bus)vervoer in de regio Zwolle voor de periode van 2010-2016 is opgestart in 2008. Bij de aanvang van de huidige routestructuren is er veel veranderd voor de busreizigers, maar over het algemeen mogen we spreken van een verbetering van het busvervoer. Er is echter een deel van de stad Zwolle, namelijk Geerenbroek, Geerenlanden en Ittersum, waar het busvervoer aantoonbaar achteruit is gegaan en zelfs weggevallen, zegt het CDA. 

CDA: “Dit is bij de aanvang van de huidige concessieperiode ook onder de aandacht gebracht, maar op dat moment leek er weinig aan te doen.” Nu de aanbesteding opnieuw plaats zal vinden, verzoekt het CDA het college om met klem bij Gedeputeerde Staten onder de aandacht te brengen dat het wegvallen van de routelijnen in Geerenlanden, Geerenbroek en Ittersum niet acceptabel is. In deze fase zijn deze stadsdelen nog goed op te nemen in het program van eisen, dat GS zal aanbieden aan de partijen. Daarbij zouden deze nu ontbrekende lijnen de status van een hoge prioriteit moeten krijgen, vindt het CDA.

Tevens wijst het CDA het college erop, dat er de komende jaren verschuivingen zullen plaats vinden in de onderwijslocaties van Zwolle. Daarmee wijzigen de reisbewegingen van scholieren ook. Het lijkt het CDA goed om in het program van eisen op te nemen dat zogenaamde schoolroutes niet in beton gegoten zullen worden, maar de flexibiliteit hebben zich te voegen naar de onderwijslocaties van de toekomst op het moment dat dit de actualiteit wordt.

CDA Zwolle

Dite Husselman en Alida Kastelein

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Goed plan, en laat die bussen dan niet gelijk de (hoofd)routes blokkeren als ze stoppen bij een halte (zoals bij WKC).
  Anders mogen ze van mij allemaal wel geelimineerd worden…….


  Maak melding

 2. bussen Zwolle Zuid
  Van mij mogen de bussen wel uit zuid blijven die bakbeesten houden het verkeer alleen maar op bij de stopplaatsen.Laat de gemeente en spoorwegen maar haast maken met een treinstaion hier bij het wkc.Als je dan naar het centrum wil kun je op het grote station op de bus stappen.Er is heel veel animo voor het station hier ,want er zijn smorgens vroeg heel veel mensen die naar het station fietsen om naar elders te gaan .


  Maak melding

 3. @CDA Zwolle
  Kan er ook iets gedaan worden aan die bus die nu twee maal per uur door Assendorp heen rijdt ?

  Of deze lijn weer naar ISALA door laten rijden of uit zijn lijden verlossen !


  Maak melding

 4. CDA bussen
  OP ZICH EEN LOFFELIJK STREVEN, MAAR ALS DE UITSTOOT VAN FIJNSTOF UIT DE BUSSEN BLIJFT KUNNEN ZE WEGBLIJVEN, DE ROTZOOI ZIT NU NOG NA JAREN OP DE DAKPANNEN. kUN JE NAGAAN WAT HET MET JE LONGEN DOET.


  Maak melding

Reageer