Zeker 1500 bezoekers verwacht bij stadsderby

Zwolle – Op sportpark ‘De Vegtlust’ staat zaterdagavond om 18.00 uur de Zwolse derby Berkum-Be Quick ’28 in de hoofdklasse C op het programma. Het is dan de derde keer dat de ploegen in competitieverband de strijd met elkaar aangaan. Twee jaar geleden was Berkum één seizoen actief in de hoofdklasse en verloor beide ontmoetingen met Be Quick ’28 relatief kansloos met de uitslagen 3-0 en 1-3.

“Ik zie het als een voordeel dat wij nu als eerste thuisspelen”, vertelt voorzitter Mannus Pellinkoft van Berkum. “Net als veel mensen die betrokken zijn en zich betrokken voelen bij onze club, kijk ik ook erg uit naar zaterdag. Ik heb er nu iets meer vertrouwen in dat wij punten gaan pakken dan twee seizoenen geleden.” Ook preses Bert Venema zegt dat de derby erg leeft bij de spelers en aanhangers van Be Quick ’28. “De teams spelen niet zo vaak tegen elkaar,  dus je kunt zeker wel stellen dat dit een bijzondere wedstrijd is.” Venema vindt dat Be Quick ’28 de meeste kans op de drie punten maakt. “Ik vind dat wij een kwalitatief sterkere spelersgroep hebben, maar het is en blijft een derby.” 
(Bron: de Peperbus)

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Heerlijk, hier kan ik naar uitkijken. een spetterende derby met Be-quick. spanning en sensatie op het hoogste niveau van oude hetzij sportieve rivalen. met weemoed kijk ik terug in de jaren, naar voetballers van weleer. zoals hansie stoel, gerben kooijman en doelman Bokito. mensen mensen, waar blijft de tijd.


  Maak melding

 2. Al scheuren de bomen, al kraakt het riet Hoezee!
  Maar Berkum verlaten dat doene we niet Hoezee!
  Zwarte broek & witte trui, dat zijn de Berkum lui!

  Einstand 2-1!!


  Maak melding

 3. als die berkummers maar niet weer beginnen over het aanstaande failliesement van be quick want daar kunnen die voetballers toch niets aan doen? mensen richt uw kriiek svp op het zelfbenoemde boegbeeld van de club maar niet op de voetballers.


  Maak melding

 4. Er is een voetbalwezen en Berkum is haar naam, fja la la
  Geen betere dan deze, Wij zijn niet te verslaan, fja la la

  Fja la la, Fja la la …


  Maak melding

Reageer