Onderzoek naar trouwen in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Verbaasd heeft het CDA kennis genomen van de informatienota van het college in Zwolle van 2 september 2008 over de uitwerking van de CDA- motie ‘Trouwen in een Oldtimer’ (d.d. 11 februari 2008). Het hoofddoel van deze motie (die overigens niet in stemming is gebracht n.a.v. de toezegging van de burgemeester) was om trouwen in Zwolle aantrekkelijker voor bruidsparen en hun gasten te maken. Daarnaast wilde het CDA met deze motie aansluiten bij de wens van bruidsparen naar een meer aangeklede trouwdag en hen een attractief vervoersmiddel bieden. Dit in aansluiting bij de resultaten van het onderzoek ‘Trouwen in Zwolle’, dat in het voorjaar onder bruidsparen gehouden is.

Eén van de nevenoverwegingen van de motie was het wegnemen van de auto-overlast op vrijdagen en het autoluw maken van de binnenstad. “In de informatienota met het besluit heeft het college echter het neveneffect tot hoofddoel gemaakt en de parkeermogelijkheden voor de bruidsgasten verslechterd door de drastische inperking van het aantal parkeerkaarten.” Dit vindt het CDA een onjuiste interpretatie van de motie.

Overigens heeft het CDA inmiddels een eigen onderzoek naar de mogelijkheden voor het vervoer van bruiloftgasten gedaan. In een gesprek met de heer Cees Lubbers (eigenaar van een Engelse autobus uit 1949) werd het duidelijk dat deze ondernemer goede mogelijkheden ziet in het initiatief avn het CDA.

Het CDA verzoekt u uw besluit over de uitwerking van de CDA motie te herzien en een besluit te nemen die meer in lijn ligt van ons initiatief. Daarbij willen we graag u de mogelijkheden van de heer Lubbers meeneemt.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Echt he!! Bij de onderrtrouw op 13 okt kregen we al te horen dat we maar 3 parkeerkaarten krijgen en dat de rest maar de auto in de Emmawijk of Noordereiland moet gaan zetten omdat het CDA de binnenstad autoluw wil, en dan moet het trouwen in de binnenstad aantrekkelijker worden gemaakt??? Begin dan eens met die opheffing van het autoluw maken met trouwerijen!! >:(

  Is het nog te snappen? 😀 Sorry moest ff me gal kwijt.


  Maak melding

 2. Het is vanaf 1 jan, wij trouwen volgend jaar maart. Ik krijg 3 parkeerkaarten en dan dus 8 uitrijkaarten voor 1 van bovengenoemde parkeergarages, ik baal er van dat ik niet met al onze gasten tegelijk kan vertrekken en aan komen >:(

  Toen die vrouw het vertelde was het eerste wat ik dacht, dat moet weer een idee zijn van de SP, niet dus.


  Maak melding

 3. Het is met het trouwen ook maar voor max een uurtje ik vind het dus echt een belachelijk idee en niet alleen nu omdat ik zelf ga trouwen maar zo wie zo. Zwolle ook altijd met hun ideeen 🙁


  Maak melding

 4. Trouwen moet de mooiste dag van je leven zijn.
  Dat werkt niet echt met 3 parkeerkaarten en daardoor een hoop gedoe met regelen hoe alle gasten op je trouwerij kunnne komen.

  Er moet uiteraard wel aandacht blijven voor een autoluwe binnenstad, maar niet ten koste van alles.


  Maak melding

 5. Dat is dus precies wat ik bedoel Emile…

  En oh ja, trouwen is 1 van de mooiere dagen in je leven en zijn zoveel mooiste dagen namelijk… 😛


  Maak melding

 6. trouwen in de binnenstad
  Ze moeten die ambtenaren die daar in de binnenstad zitten bij het gemeentehuis ook niet meer met de auto daar toestaan .Deheren hebben een pasje en kunnen lakker dicht bij hun werk op de gemeentelijke parkeerplaats zetten bij de goudsteeg.Is niet erg vriendelijk tegenover de Zwolse burger als die daar wil trouwen en er niet genoeg parkeergelegenheid krijgt .Zou die CDA ook met de auto op die parkeerplaats staan zal mij niet verwonderen als het zo is .


  Maak melding

 7. Wij zijn bewust buiten Zwolle getrouwd. In het mooie plaatje Wijhe. Geen parkeerproblemen. De rode loper lag uit en het carillon speelde bij binnenkomst en vertrek. Daarnaast hadden ze daar alle tijd tijdens de plechtigheid. Zijn zeker een uur binnen geweest. De eerste keer ben ik getrouwd in Zwolle op een vrijdag en stonden we met 20 minuten weer buiten. Daarbij was Wijhe ook nog een stuk goedkoper. Kijk voor de lol eens op de sites van andere gemeenten.


  Maak melding

 8. Ja Wilma dat heb jij goed bekeken om daar te gaan trouwen ,het zal ook nog wel goedkoper zijn daar in Wijhe.Het is vaak zo dat de omliggende kleine gemeenten vaak veel goedkoper zijn op allerlei gebied .


  Maak melding

 9. Flink wat reactie’s hier over dit probleem.
  Maar nu wil ik mijn gal ook wel even spugen, want velen vonden het destijds een prachtig idee de binnenstad autovrij te maken.
  We zijn een tijdje bezig geweest parkeervergunningen te krijgen voor ons werk.
  Ook in de binnenstad wonen hulpbehoevende ouderen en dan vindt men het kennelijk maar acceptabel dat wij ‘savonds laat de auto ergens moeten parkeren om vervolgens een heel eind in je uppie te gaan lopen naar je cliënt.
  En hier kan ik mij dus heel erg boos over maken, schijnbaar vindt niemand onze veiligheid belangrijk.
  Dit heeft natuurlijk niks met je trouwdag te maken, maar is wel het gevolg van een autoluwe binnenstad.

  Om even op het trouwen terug te komen ook wij zijn in Wijhe getrouwd, dat kon op korte termijn en het is goed bevallen.


  Maak melding

 10. Maar k ben zo vreselijk trots een Zwollenaar te zijn daarom wil ik ook zo graag in Zwolle zelf trouwen, pff kon ik me trots maar eens opzij zetten 😉


  Maak melding

 11. Misschien help ik je hiermee over de streep, Wijhe is de afkorting van:Wij IJverigen Helpen Elkander. Kijk en dat is wat ik als echte Zwollenaar mis in Zwolle.


  Maak melding

Reageer