Zoektocht naar gewapende inbreker in V&D Zwolle

Zwolle –  Na een elektronisch inbraakalarm is vrijdagmorgen een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen in een tussenplafond van het filiaal van V&D aan de Nieuwstraat. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een pistool en een houder met scherpe munitie.

Omdat er sterke aanwijzingen waren, dat er sprake was van een tweede verdachte, die mogelijk ook gewapend was, werd het filiaal en aanliggende winkels in het centrum van Zwolle al sinds vanmorgen 06.00 uur afgesloten gehouden voor het publiek. Met specialistische (aanhouding-) eenheden, honden en apparatuur werd het vier verdiepingen tellende pand momenteel minutieus doorzocht. De V&D bleef de rest van de dag dicht. Een bezoeker van Weblog Zwolle, en medewerker van de V&D, meldde later in de middag dat het personeel van de V&D opgevangen werd in het restaurant van de HEMA. De twee inbrekers zouden zich gisteren in hebben laten sluiten om zodoende vrijdagmorgen degene te overvallen die de kluis leeg kwam halen.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Alle wegen op de schop
  2 moorden in anderhalf jaar tijd
  Gewapende inbrekers die zich schuil houden

  Zwolle, het Den Haag van Overijssel 😉


  Maak melding

 2. Binnenstad Zwolle rond V&D afgezet (12.30 uur)
  Alle afdelingen van V&D in Zwolle worden door agenten met speurhonden doorzocht.

  De politie denkt nog steeds dat een inbreker zich ergens in het pand schuilhoudt. Mogelijk is de inbreker ook gewapend. Sinds vrijdagmorgen vroeg is de omgeving van V&D afgezet. De politie heeft toen al een gewapende inbreker aangehouden. Iedereen wordt op grote afstand gehouden. Het personeel van V&D wordt op een andere plek in de stad opgevangen. Ook het personeel van omliggende winkels mogen de winkel niet in. Het is niet bekend hoe lang de zoekactie van de politie nog duurt en of de winkels nog opengaan.

  Bron: RTV Oost.nl


  Maak melding

 3. Kom net uit de stad. 13:00 was de hele omgeving van de v&d afgezet.
  Er blijken 3 overvallers te zijn waarvan er een is opgepakt.
  (bron.medew.v&d)


  Maak melding

 4. 2 dames ook net terug hier rechtsreeks uit onze mooie binnenstad, eens vragen. Ze mochten al uren nergens in, zelfs niet bij hun vaste bezoekadres. Dat piotoreske winkeltje aan de Diezerstraat van die familie met die oer-Nederlandse naam.

  Hoor hier ook dat er nog maar één was opgepakt, zij vermoedden echter 2 daders.


  Maak melding

 5. Update 15.00
  De winkels rondom de V&D in Zwolle zijn weer open. De politie is rond drie uur gestopt met de zoekactie naar een inbreker in het pand van V&D. Er is geen inbreker gevonden.

  Vrijdagmorgen vroeg ging het alarm van V&D af en kort daarna werd een gewapende inbreker aangehouden. De politie vermoedde dat er een tweede inbreker was en zette de hele omgeving af. Met onder meer speurhonden zijn alle afdelingen van V&D doorzocht. Het personeel is de hele dag op een andere plek in de stad ondergebracht en mag nu naar huis. V&D blijft nog de rest van de dag dicht.

  Bron: RTV Oost.nl


  Maak melding

 6. was zelf 1 van de medewerkers van v&d die moest wachten in het Hema restaurant. er waren 2 overvallers, die zich in hadden laten sluiten om vanmorgen degene die de kluis kwam openen te overvallen. ze waren volgens mij via het dakterras naar binnen gegaan en hadden zich in het plafond verstopt.


  Maak melding

 7. Centrum weer begaanbaar dus? Moest vanmiddag tegen tweeën op het A-plein zijn, vergeet het maar hoor. :p

  Wat een spanning en sensatie de laatste tijd in Zwolle zeg!


  Maak melding

 8. skim
  idd tom. dit skimmen gebeurt op deze manier steeds vaker.
  mijn vriendin werkt bij de AH en heeft het daar ook al eens meegemaakt dat 2 ”inbrekers/skimmers” zich lieten insluiten en de pinautomaten skimden.

  deze mannen zijn niet dom.eerst plakken ze de alarmsensoren af en laten zich dan opsluiten. snachts halen ze luiers uit de winkel om niks achter te laten. dit gebeurt meestal op een zaterdag zodat ze zondag(ivm niet opengaan winkel) alle tijd hebben om rustig hun werk te doen.
  maandag ochten lopen ze rustig de winkel uit alsof er niks aan de hand is.
  en binnenhalen dat geld!


  Maak melding

 9. De 19-jarige man die in oktober inbrak bij een V&D-filiaal in Zwolle is dinsdag veroordeeld tot negen maanden cel. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van twee jaar tegen de verdachte geëist. De man werd aangetroffen in het plafond van het warenhuis. Hij had een geladen pistool bij zich.

  Volgens justitie was de man van plan personeel van het warenhuis te gijzelen. Zo zou hij hen hebben willen dwingen geld uit de kluis af te geven. De rechtbank Zwolle-Lelystad oordeelde echter dat de verdachte zich alleen schuldig heeft gemaakt aan poging tot diefstal en verboden wapenbezit. Wat de intenties van de verdachte waren, is volgens de rechters niet duidelijk geworden. Niet uit te sluiten is dat de 19-jarige iets anders van plan was, iets dat niet in de tenlastelegging stond, zegt de rechtbank.

  Op 24 oktober grendelde de politie een deel van het Zwolse V&D-filiaal aan de Nieuwstraat af, omdat vermoed werd dat er een tweede insluiper was. Ook straten naast het warenhuis en een aantal aangrenzende winkels werden afgezet. Na een paar uur werd de actie gestaakt. Een tweede insluiper werd niet gevonden. Dinsdag stelde de rechtbank dat er geen sprake is geweest van een tweede verdachte, omdat er van hem geen spoor gevonden is.

  Novum


  Maak melding

Reageer