Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdag staat voor PEC de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De Zwolse spelersbus zal koers zetten richting De Kuip, waar er om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Van oudsher belooft de uitwedstrijd tegen Feyenoord moeilijk te worden. Zo wist PEC Zwolle van de twintig eerdere edities slechts één keer te winnen. Deze overwinning vond, door een doelpunt van Peter van der Waart, plaats in het seizoen 1987-1988. De laatste keer dat PEC resultaat wist te halen in Rotterdam was op 14 oktober 2017.

De ploeg van John van ’t Schip nam, door een 0-0 gelijkspel, één punt mee naar Zwolle. Dat PEC Zwolle in die wedstrijd niet scoorde is niet opmerkelijk. Sinds de terugkeer in de Eredivisie scoorde PEC Zwolle namelijk geen enkel doelpunt in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers blijken sowieso lastig te kloppen in eigen huis. Want in de Eredivisie is Feyenoord al 16 thuisduels ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 26 september 2019, toen AZ in De Kuip met 3-0 zegevierde.

Tijdens de eerste speelronde van dit seizoen stonden PEC Zwolle en Feyenoord ook al tegenover elkaar. Destijds werd de wedstrijd in het eigen MAC3PARK stadion met 0-2 verloren. De Rotterdamse aanvoerder Steven Berghuis zorgde voor beide doelpunten. Eliano Reijnders zal wel een mooie herinnering hebben overgehouden aan dat duel, want hij maakte zijn profdebuut. De daaropvolgende speelronde nam PEC Zwolle het op tegen AZ. In Alkmaar eindigde de wedstrijd, net zoals afgelopen weekend tegen AZ, in een 1-1 gelijkspel.

Waar in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen nog Nicolai Jørgensen de spitspositie van Feyenoord vervulde, zal dat deze keer waarschijnlijk iemand anders zijn. Afgelopen week versterkte Feyenoord zich namelijk met de 32-jarige Lucas Pratto. Deze oud-international van Argentinië wordt voor een half jaar gehuurd van River Plate. Ook PEC Zwolle heeft de voorbije week zaken gedaan. Met de komst van Virgil Misidjan versterkten de Blauwvingers zich met een nieuwe aanvaller.

De doordeweekse wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hierbij zal hij geassisteerd worden door assistent-scheidsrechters Freek Vandeursen en Dyon Fikkert. De aangewezen official is Luca Cantineau. De VAR in Zeist is Stan Teuben en hij wordt hierbij geassisteerd door Ed Janssen.

Feyenoord – PEC Zwolle wordt woensdagavond om 21.00 uur live uitgezonden op ESPN. Dat is sinds dit jaar de nieuwe naam van FOX Sports. Het duel is te zien op kanaal 2. Ook kan je de socials van PEC Zwolle volgen voor unieke content vanachter de schermen en is er een radio-verslag te horen op RTV Oost.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: