Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meest droog, kleine kans op een buitje, wind in de middag

Zwolle – Woensdag gaat fris van start in Zwolle. Op neushoogte een temperatuur van +3 graden en aan de grond tegen het vriespunt aan. Voor de zekerheid noemen we een kleine kans op gladheid door bevriezing. Een regenbuitje is ’s morgens ook mogelijk.

Maar de dag verloopt grotendeels droog met zonnige perioden en wolkenvelden. In het begin van de avond trekt een smalle zone met wat lichte regen over, die snel voorbij is. De maximumtemperatuur in de middag is ongeveer 6 graden, een niveau dat we de komende dagen niet meer gaan halen, want het wordt tijdelijk kouder. De wind is in de ochtend matig, kracht 3 uit het westen, tegen de middag toenemend naar 4 en later mogelijk even 5, vrij krachtig uit het noordwesten.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag staat er heel weinig wind. Het koelt af richting het vriespunt en aan de grond is op diverse plekken in de regio Zwolle gladheid te verwachten.

Donderdagochtend is het op neushoogte iets onder nul en op klomphoogte kouder: ongeveer -4 °Celsius. Overdag een temperatuur van 2 graden boven nul, meer zit er vermoedelijk niet in. De wind komt donderdag uit oostelijke richtingen en is slechts zwak tot matig, wat een meevaller is bij die lage temperatuur. Andere meevallers zijn donderdag dat het droog blijft en de zon meedoet.

Vrijdag is het droog en koud met vorst in de nacht. Overdag komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit en er is vermoedelijk meer bewolking dan op donderdag.

Zaterdag is er kans op sneeuw, overgaand in regen. De timing van dat korte winterspektakel is nog niet geheel zeker. Na de sneeuw wordt het minder koud.

Artikel delen: