Park Eekhout - Foto: Wouter Steenbergen
Park Eekhout
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Nachtvorst, ook overdag koud, zon en wolken

Zwolle – Donderdag is er ‘s morgens kans op gladheid door bevriezing. Het vriest licht. In de loop van de morgen komt de temperatuur langzaam boven het nulpunt en verdwijnen de bevroren plekken. Zwolle ziet de zon, maar er verschijnen ook wolkenvelden boven de stad.

Vanuit het noordoosten is er een minieme kans op een buitje, waaruit dan misschien enkele sneeuwvlokjes neerdwarrelen. Dit kan gebeuren omdat het overdag aan de koude kant blijft. We kunnen er niet meer dan +3 graden Celsius uitpersen voor deze donderdag en dan moet de zon nog voldoende ruimte krijgen ook. In het begin van de avond zakt het kwik weg naar het vriespunt, zodat je ook dan rekening moet houden met plaatselijke glibberigheid.

De wind kwam woensdag uit het westen, donderdag hebben we oosten– tot noordoostenwind, zwak tot matig, kracht 2 à 3.

In de nacht van donderdag op vrijdag vriest het licht en dat doet het ‘s ochtends ook. Vrijdag heeft de zon het moeilijker vanwege vermoedelijk grote wolkenvelden. Dat helpt de temperatuur niet omhoog, zodat een maximale kwikstand tussen 0 en +2 graden Celsius te verwachten is. In de nacht naar zaterdag daalt de temperatuur onder een wisselende bewolking een paar graden onder nul.

Zaterdag is het overdag nog droog met zonnige perioden. Maar daarna wordt het interessant. Een front vanuit het westen doet een aanval op de kou in onze omgeving. Dat front arriveert zaterdagavond boven de stad en er valt eerst mogelijk sneeuw uit, die wel eens kan blijven liggen. In de nacht naar zondag en zondagochtend wordt door sommige weermodellen tevens ijzel berekend. In de loop van zondag dooien eventuele sneeuw en ijzel weer weg.

Artikel delen: