Ontbijten en zwemmen in Holtenbroek

Zwolle – De Bewegende School in Holtenbroek, een samenwerkingsverband tussen OBS de Toonladder en CBS het Carillon gaat in de week van 27 oktober tot en met 1 november op de gezonde toer. Het GGD Regio IJssel-Vecht programma Samen Gezond speelt daarin een belangrijke rol.

Er zijn diverse gezondheidsactiviteiten om ouders en kinderen zo gezond mogelijk te laten leven en het thema gezondheid onder de aandacht te brengen. Zo wordt er donderdag 30 oktober een groot gezond ontbijt gehouden en zaterdag 1 november is er een gezellig zwemfestijn.

Op maar liefst zeven locaties in de wijk gaan kinderen en ouders in het kader van het GGD programma Samen Gezond, gezond ontbijten. Dat gebeurt op drie peuterspeelzaallocaties (Mucha, De Klooijenberg en De Regenboog), drie scholen (OBS de Toonladder en CBS het Carillon 1 en 2) en Kinderdagverblijf PLONS. Het gaat in totaal om ruim 500 kinderen, waarbij ouders ook van harte zijn uitgenodigd.

Het ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door de Holtenbroekse winkels Bakker Gerard, Islamitische slagerij Günes en de C1000. In laatstgenoemde supermarkt staat op donderdag 30 oktober een kraam, waar aandacht wordt gevraagd voor ontbijt. Er worden hier onder andere diverse voorbeelden van een gezond ontbijt getoond, voorlichting gegeven door de GGD Regio IJssel-Vecht en de bezoekers krijgen een bijpassend presentje.

“Het doel van het grootschalige ontbijt is dat we zowel ouders als kinderen er bewust van maken waarom het ontbijt zo belangrijk is”, aldus Lian Schoot Uiterkamp, gezondheidsbevorderaar van de GGD Regio IJssel-Vecht, de organisatie die het programma Samen Gezond heeft bedacht. Met het programmaSamen Gezond willen de samenwerkende partijen in opdracht van de gemeente Zwolle overgewicht bij kinderen voorkomen, onder andere door advies en voorlichting over leefstijl en het stimuleren van meer bewegen en sport. Voor meer informatie, kijk op
www.samengezond.nu.

Twee dagen na het gezonde ontbijt, is er een gezellig zwemfestijn in het Aabad, waarmee de gezondheidsweek wordt afgesloten. Dat begint om 13.15 uur en duurt tot 15.45 uur. Er zijn verschillende programma’s, waaronder babyzwemmen, peuterzwemmen en zwempret voor kinderen zonder zwemdiploma. Daarnaast is er voor de kinderen uit Holtenbroek met een zwemdiploma (vanaf zes jaar) onder andere snorkelen, vrij zwemmen en waterbasketbal. Er hebben zich al meer dan 100kinderen opgegeven. 

 

Artikel delen:

Reageer