Alle uitzendkrachten weg bij Scania Zwolle

Zwolle – Alle 190 uitzendkrachten van de Scania-fabriek in Zwolle komen per eind december op straat te staan. Dat zegt vakbond FNV Bondgenoten.

Scania geeft toe dat er banen voor uitzendkrachten verdwijnen, maar spreekt het aantal tegen. Hoe groot het aantal dan wel is, wil Scania niet zeggen. De uitzendkrachten moeten weg omdat, mede door de kredietcrisis, het aantal orders voor vrachtwagens terugloopt.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Lijkt me stug dat na een paar weekjes “crisis” (whatever that may be) nu al de bouten van de wielen niet meer aangedraaid kunnen worden omdat de band leeg is.
  Valt dat ook onder kuddegedrag?


  Maak melding

 2. Die paar weekjes crisis worden door de transportsector als 1e opgemerkt. Krijgen minder opdrachten binnen tegen minder geld. Minder geld betekend nog even doorrijden met de oude wagens. En dat op zijn beurt geeft 40% minder verkopen bij o.a. Scania. Ook DAF en Volvo hebben soortgelijke acties aangekondigd.


  Maak melding

 3. Uiteraard leveren ze alleen maar op order – mede daarom zal de doorlooptijd lang tijd.
  Gemiddelde doorlooptijd van start (= moment dat transporteur denkt: ik lust wel een nieuwe) tot het moment van uitleveren bedraagt een maand of 6 (gegokt)?  Maak melding

 4. Dus ruim 6 maanden geleden wisten de transportbedrijven al dat het minder zou gaan?!? Want nu worden de uitzendkrachten er al uitgewerkt.
  Lijkt me zeer stug, dat dit met de kredietscrisis te maken heeft.

  Ik krijg iedere week Intermediair en ik loop een beetje achter met lezen waardoor ik afgelopen week pas het blad van 11-9-2008 heb gelezen. Die stond nog boordevol met vacatures van Icesave. Want dat was zo’n leuk groeiend bedrijf waar je hardstikke leuk werk kon doen.

  Nee, lijkt me stug dat ze bij Scania samen met hun opdrachtgevers dit 6 maanden geleden al aan zagen komen. Het klinkt meer als een goedkope manier om mensen te dumpen!


  Maak melding

 5. lijkt me toch logisch dat je als transporteur de bestellingen die je eigenlijk had willen doen nu even uitsteld. Dit merkt Scania direct.


  Maak melding

 6. Ontslagen bij Scania
  Jammer dat dit moet gebeuren.Tijdig de bakens verzetten is niets mis mee.Scania is een goed bedrijf.Wat goed is komt weer terug.Een tijdelijke inzinking komt in veel bedrijven voor.
  Succes Scania en sterkte voor de mensen die worden ontslagen.


  Maak melding

Reageer