Klusteam van bank aan de slag bij SWO-Zwolle

Zwolle – Donderdag 30 en vrijdag 31 oktober zullen twintig medewerkers van ABN AMRO als klusteam aan de slag gaan in dienstencentrum de Terp voor Stichting Welzijn Ouderen Zwolle. Twee dagen lang stellen zij alles in het werk om de dagverzorging, de biljartzaal en de garderobe van het dienstencentrum voor senioren een grondige opknapbeurt te geven. De medewerkers verrichten het werk gratis en ABN AMRO neemt daarnaast ook nog de kosten voor een deel van de benodigde materialen voor haar rekening. Donderdag 6 november is de feestelijke (her)opening en vanaf dan kunnen deelnemers en bezoekers de vernieuwde faciliteiten in gebruik nemen.

Ruim een half jaar geleden won Stichting Welzijn Ouderen Zwolle tijdens De Beursvloer de ‘Supermatch’: een dienst geleverd door, in dit geval, ABN AMRO. De Beursvloer is een project waarbij maatschappelijk betrokken ondernemen centraal staat. Eens per jaar ontmoeten bedrijven en andere organisaties elkaar om te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Het gaat daarbij om het contact en de samenwerking. De bank vindt het belangrijk dat haar medewerkers maatschappelijk betrokken zijn en door mee te doen aan de Beursvloer wil zij haar mensen wijzen op het belang van vrijwilligerswerk.

De bank biedt vooral de mankracht om de metamorfose te realiseren. Het mooie aan het project bij SWO-Zwolle vindt ABN AMRO, dat er een flinke groep mensen gezamenlijk aan de slag kan. Ook directeur Willem de Feijter schildert mee. Voor de klussende medewerkers is het project een soort teambuilding: samen aan het werk zijn in een totaal andere omgeving is bevorderlijk voor het teamgevoel. En dat werkt door op kantoor. Daarnaast dragen medewerkers die niet meedoen aan het vrijwilligerswerk bij SWO-Zwolle, ook hun steentje bij: zij hebben hun agenda’s aangepast in verband met de bezetting op het kantoor aan het Stationsplein 13.

Naast ABN AMRO, is bij het project nog een aantal partijen betrokken, die door individuele bijdragen in de vorm van kortingen, gratis diensten en expertise de vernieuwing mede mogelijk heeft gemaakt. Zo levert schildersbedrijf Salet een voorman en verf tegen kostprijs, verzorgt La Gourmande gratis de lunches tijdens de klusdagen en brengen Unica, Reja, Wezo en Maco Woonidee hun arbeidsloon niet in rekening. ’t Praothuus bij de Menistenflat verschaft tegen laag tarief tijdelijke accommodatie aan de mensen van de dagverzorging

Bijdragen derden

(Salet-expertise schildersbedrijf, Unica-installatie airconditioning, Wezo-aanpassing tuin en tuinonderhoud, Reja-Montage kasten, Maco Woonidee-leggen vloerbedekking, La Gourmande-Lunches medewerkers ABN AMRO, Het Proathuus Menistenflat, tijdelijke accommodatie.)

Informatie De Beursvloer

De doelstelling van Beursvloer Zwolle is om in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen contacten en samenwerking tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties te bevorderen. De ‘handel’ op de Beursvloer gaat tussen Zwolse ondernemers als aanbieders en Zwolse maatschappelijke organisaties als vragers. Alle handel op de Beursvloer is met gesloten beurzen dus er wordt gehandeld in producten, diensten en kennis. De doelstelling is om zo veel mogelijk matches tussen aanbieders en vragers tot stand te brengen.

Beursvloer Zwolle wordt uitgevoerd door de Vrijwilligerscentrale Zwolle, MKB IJssel-Vecht, Kamer van Koophandel Oost Nederland, WEGENER huis-aan-huiskranten en Deltion College. Beursvloer Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Zwolle. www.beursvloerzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer