PEC Zwolle afgetroefd in eigen huis

PEC Zwolle afgetroefd in eigen huis

Zwolle – Na twee hele behoorlijke wedstrijden tegen AZ en Feyenoord, heeft PEC Zwolle zaterdagavond een andere kant van zichzelf laten zien. In het eigen MAC3PARK stadion had het tegen concurrent Fortuna Sittard vrijwel niets in te brengen. De Limburgers stapten met een meer dan terechte zege van het veld: 0-2.

De eerste helft in het besneeuwde Zwolle, waar het veld overigens niet onder leed, was niet bepaald fraai vanuit Zwols perspectief. Waar de eerste kans nog voor de Zwollenaren was, nam daarna Fortuna Sittard het initiatief. Niet omdat de Limburgers nu zo sterk waren. Het was PEC Zwolle dat de ene na de andere bal inleverde.

Zian Flemming was met een vrije trap voor het eerst gevaarlijk, maar daar had Michael Zetterer een antwoord op. Dat had de keeper ook toen de voormalig Zwollenaar alleen op hem af kwam en alle tijd had om een hoek uit te zoeken. Toen zelfs Zetterer een minuut later verschalkt leek, bracht de lat redding op een poging van Emil Hansson. Tussendoor werd PEC Zwolle eenmaal gevaarlijk en dat was direct ook een grote mogelijkheid. Eliano Reijnders werd prachtig diep gestuurd, controleerde de bal prima voordat de uitkomende doelman Yanick van Osch erbij kon, maar een verdedigende actie voorkwam dat Reijnders de bal in het lege doel kon werken.

De tweede helft begon wat dat betreft beter, want Mike van Duinen bezorgde na een mooie aanval Pelle Clement de kans om te scoren. Het was de aanname van Clement die te wensen over liet, waarna Reijnders nog een schietkans kreeg maar naast schoot. Na bijna een uur viel dan toch de 0-1. Uit de omschakeling kwam Fortuna gevaarlijk voor de dag, waarna Flemming schoot en scoorde. Met Virgil Misidjan, Immanuel Pherai en Yuta Nakayama binnen de lijnen probeerde de thuisploeg de zaken om te draaien. Lang leek daar niets van te komen, maar de laatste tien minuten volgde toch een slotoffensiefje. Thomas Lam schoot na terugleggen van Pherai hard op Van Osch, die in twee instanties redding kon brengen. De grootste kans was voor Van Duinen, die uit de draai zes minuten voor tijd diezelfde Van Osch op zijn pad vond. Alle goede bedoelingen ten spijt ging Fortuna met de zege aan de haal. In de voorlaatste minuut maakte invaller Mats Seuntjens, die in de actie naar de goal toe de bal al dan niet over de achterlijn had gelopen, er 0-2 van waarna PEC Zwolle de wonden kon likken.

Vrijdag 22 januari staat de volgende wedstrijd op het programma. In Tilburg neemt PEC Zwolle het dan op tegen Willem II. De aftrap in het Koning Willem II stadion is om 20.00 uur.

Artikel delen: