Be Quick sterkste in stadsderby

Zwolle – In een prachtige derby-ambiance op een bomvol sportpark heeft Berkum op ongelukkige wijze verloren van buurman Be Quick ’28. De beslissing viel in 89ste minuut toen Eric-Jan Lijzen van afstand toesloeg. Sterk gespeeld, goed gestreden maar geen punten voor Berkum, een zure conclusie na de Zwolse derby Berkum – Be Quick ’28.


Vreugde na de 1-0 bij de Berkummers…

De eerste helft was volledig in handen van de thuisclub. Gesteund door vele fanatieke supporters overliep Berkum de tegenstander compleet. Meer dan een kopballetje kreeg Berkum doelman Vos niet te doen. Zijn collega aan de overkant des te meer. Leonard de Jong kreeg op slag van rust hulp uit onverwachte hoek. Be Quick aanvoerder Starke maakte zijn enige foutje van de wedstrijd. De Jong profiteerde in twee keer met een verwoestend schot in de kruising; 1-0. In de rust pasten de gasten hun middenveld aan. De tactische omzetting bracht meer rust en balbezit van de Be Quickers. Dit had een aanvalsgolf tot gevolg. Berkum kwam onder druk en de defensie
kraakte bij tijden hevig. De behendige Nick Kok wilde zich vrijmaken in de vijandelijke zestienmeter en werd daarbij uit balans gebracht. Een penalty die in andere gevallen ook wel eens niet gegeven wordt. Deze avond wel. Spits Tom IJzerman faalde niet en schoot keurig binnen; 1-1.


In de tweede helft kwam de derby pas echt op gang…


Uiteindelijk ging de ‘ buurman’ er met de punten vandoor…

Zoals zo vaak gaat de gelijkmakende ploeg hinken op twee gedachten. Hiervan profiteerde Berkum een aantal keren bijna. Toen iedereen zich opmaakte om met een tevreden gedachte de punten te delen, waagde Eric-Jan Lijzen op de rand van het strafschopgebied nog een schot. Half geblokt en door een woud van benen leek doelman Vos de bal te stoppen maar omdat hij mogelijk de bal eigenlijk niet verwachtte, stuitte deze van zijn borst af. Tot overmaat van ramp voor de Berkummers in het doel; 1-2. Beide trainers waren het er na afloop over eens dat de eerste helft voor Berkum was en de tweede meer voor Be Quick. Trainer Van Oostrum baalde maar kijkt met genoegen naar het vertoonde spel. Zijn collega Koorman met name naar de drie belangrijke punten.

Scoreverloop
45. 1-0 De Jong
63. 1-1 IJzerman (p)
89. 1-2 Lijzen

Toeschouwers: 1200

Kaarten
Geel: Chris van der Meulen, Mijnheer (Berkum), Lijzen, Beunk, Heijkamp (Be Quick ’28)

Arbitrage: de heer M. Harskamp

Opstellingen
Berkum: Vos, Hiro, Zonnenberg (89. Meijntjes), Mijnheer ©, De Roo, M. van der Meulen, De Jong,
B. Bouwhuis, Huisman (39. Ndizeye), Van der Weide, Chr. van der Meulen

Be Quick ’28: Koornberg, Kloosterman (61. Gwedelidze), Dorgelo, Starke ©, Pohowainjaan, Lijzen, Beunk,
Mijnheer (46. Heijkamp), Kok, IJzerman, Manar (73. Promes)

Artikel delen:
Reacties 4
  1. svi-wvf kan toch gewoon om half 3 gespeeld worden? wat verbeelden deze peppi en kokkie clubs zich? straks gaan windesheim en wijthmen er ook nog mee beginnen. worden er nu 50 man meer verwacht? zorg eerst maar eens voor een beetje reclameborden en aanplanting links en rechts want je waait er weg op dat oostblok-achtige complex


    Maak melding

Reageer