Volkstuinen voor meer Zwollenaren - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Volkstuinen voor meer Zwollenaren

Zwolle – Volkstuinen zijn gezellig, gezond en duurzaam, maar ook razend populair. De fracties van GroenLinks, ChristenUnie en CDA vroegen de gemeente of het aanbod kan worden uitgebreid als veel Zwollenaren daar behoefte aan hebben.

Er staan nu veel Zwollenaren op de wachtlijst voor een volkstuin. En dat is niet gek: moestuinieren heeft een positief effect op het welzijn en de gezondheid van mensen. Anja Roelfs, raadslid voor GroenLinks: “In je moestuin ben je lekker in beweging en je verbouwt je eigen gezonde voedsel. Alleen dat is al een goede reden om er mee te beginnen.” Roelfs heeft zelf ook een moestuin. “De fysieke inspanning die moestuinieren vraagt is een fijne combinatie met de ontspanning die het geeft.”

Ook in tijden van corona is het moestuinieren heel waardevol. Roelfs: “Je maakt nog eens een praatje met anderen. Dat is heel belangrijk in het voorkomen van eenzaamheid, zeker nu.” Daarnaast zijn de planten en bloemen die worden verbouwd een mooie toevoeging aan de biodiversiteit in de buurt.

Op dit moment is er meer vraag naar moestuinen dan de gemeente aan kan bieden. Daarom nam Roelfs het initiatief voor een motie. “Het is jammer als zoveel mensen moeten wachten terwijl de gemeente grond braak heeft liggen. Ik ben blij dat de raad onze motie unaniem heeft aangenomen. De gemeente kan nu vraag en aanbod bij elkaar brengen.”

Artikel delen: