Spectaculaire Queen show laat Zwolle swingen

Zwolle – Het leek even of de wereldbekende band Queen zaterdagavond in de IJsselhallen van Zwolle was. Niet helemaal… The QUEEN Spectacular was een ode aan Queen. Na het enorme succes van de Londense zanger Patrick Myers als Freddie Mercury was snel duidelijk dat hij als enige invulling kan geven aan deze nieuwe, muzikale show, die momenteel zijn première voor Europa beleeft. Een unieke visuele ervaring, waarin de talloze hits van de superformatie Queen nog eenmaal de revue zullen passeerden: ‘Bicycle Race’, ‘Somebody to love’, ‘We Are The Champions’, ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘Another One Bites The Dust’, ‘Radio Ga Ga’, ‘I Want To Break Free’, en vele andere legendarische nummers.

Natuurlijk ontbrak ‘Bohemian Rhapsody’ niet, eind 2007 weer op nummer 1 van de TOP 2000 van Radio 2, en nog onlangs door de BBC uitgeroepen tot ‘beste popsong aller tijden’. In The QUEEN Spectacular presenteerde zanger Patrick Myers de ‘ultimate real live QUEEN experience’. Niet iedere Queen-fan was tevreden met de imitatieshow. Een enkeling vertrok zelfs voortijdig de hal, teleurgesteld doordat het toch niet echt Queen was… De meesten daarentegen gingen helemaal uit hun dak. Vooral de momenten, dat Myers het publiek weer op wist te zwepen. Net als de 4200 aanwezige fans houdt Myers nog altijd van Queen. Toen Freddy achter de zanger op een groot doek verscheen bleek dat ook: “I still love you…”.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s van ‘Queen’…

Myers, die zowel in zang als in uiterlijk een verbluffende gelijkenis met Freddie Mercury vertoont, wist op sublieme wijze de sfeer op te roepen van de Queen concerten van weleer. Zijn talenten als entertainer, gecombineerd met een band die moeiteloos de muzikale hoogstandjes van Brian May, John Deacon en Roger Taylor voor het voetlicht brachtt, maakten The QUEEN Spectacular tot een onvergetelijk evenement.

Het was een fraai opgezet spektakel, dat niet alleen de muzikale professionaliteit evenaarde die typerend was voor de originele Queen concerten, maar ook een show die met een verrassend podium, prachtige kostuums, overweldigende lichteffecten, vuurwerk en andere special effects garant stond voor een mooie visuele ervaring. Een eigentijds, passend eerbetoon aan een legendarische band Queen.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Beste PEDRO ik heb zeer genoten , maar had ook even het goede optreden genoemd van LAURA WOLFF had misschien wel zo leuk geweest desnoods met een foto .


  Maak melding

 2. Queen Spectaculair was geweldig..!! Een feest van herkenning voor alle Queen-fans, al hoorde en zag je op sommige momenten (te?) goed dat het hier om een coverband ging i.p.v de échte Queen.
  Maar soms, al dan niet met je ogen dicht, waande je toch weer bij een van de gradioze Queen-shows uit het verleden. Ik heb genoten!

  Erik, bedankt voor de uitnodiging..!! 😉

  Peter© uit Arnhem
  (geboren Blauw Vinger… 😉 )


  Maak melding

 3. Wat een top avond!!!
  Het voorprogamma was minder, maar het concert was echt super. Jong en oud, iedereen ging uit zijn dak. Echt het was net echt!!

  Bedankt


  Maak melding

 4. was en top avond , behalve het voorprogramma , en het vertrek van de parkeer plaats misschien 😛 , Vond dat ze het heel goed deden, beter dan verwacht


  Maak melding

 5. Geweldige show!!
  voorprogramma was waardeloos. We dachten even dat we op de EO-jongerendag waren aanbeland. Queen was super. Wij zijn echte queenfans.


  Maak melding

 6. queen
  het was in een woord klasse behalve het voor programma dat was een afgang maar queen was grandioos vooral toen de foto van freddie op het scherm kwam dat doet je wel wat


  Maak melding

 7. Zoals de meeste reacties al zeggen: Het was bijzonder geweldig.
  Ik heb genoten zoals nooit tevoren. Kreeg zelfs kippevel en dat is iets wat ik niet snel beleef.
  Als deze band weer in de buurt is, dan kan je mij daar zeker ook weer vinden.
  Geweldig!!

  Peter, graag gedaan.

  Gr. Erik


  Maak melding

 8. Fantastische show
  Dat was echt geniten, lekker meegalmen met de Queensongs. Het was voor jong en oud genieten. bij oud de herkenning met het verleden, maar de jongeren zongen soms net zo hard of soms nog harde mee. Geweldig om deze tijdloze muziek weer live te horen.  Maak melding

 9. Kopie
  Noem me (te) kritisch, maar deze show was bij vlagen te gênant voor woorden. Er stond een band op het podium die probeerde Queen te kopiëren. Maar op Queen zit een kopieerbeveiliging. Die zijn niet te kopieren. Een tribute is leuk, Queen-nummers coveren is leuk, maar probeer niet te doen of je Queen bént.

  Om toch positief te eindigen: een paar nummers waren opvallend goed. Under pressure klonk erg waarheidsgetrouw en Dear Friends was tof (maar bij 95% van het publiek onbekend). En terwijl veel credits naar de zanger gaan, zouden die eigenlijk naar de gitarist moeten. Heel strak!


  Maak melding

 10. Heerlijke genoten
  Heerlijke show, fantastische sfeer , zelfs op de tribune, gelukkig zaten we goed op de krappe tribune met andere geweldige fans uit Apeldoorn. Ik verwachte een slap aftreksel maar het was geweldig. Ben zelf naar Queen in Ahoy geweest dus was al erg verwend. Maar dit viel zeker niet tegen.
  Zijn er ook foto’s van de zaal en tribune’s?

  Laura kon beter thuis blijven. Een inkoppertje was: “Dit is mijn laatste nummer” Waarbij de zaal opgelucht uit zijn dak ging ;D


  Maak melding

 11. queen spectacular
  een verrassende avond. Lana Wolf was in haar genre gewoon erg goed, maar werd (kennelijk) niet gewaardeerd door Queen fans. Queen Spectacular was voor mij in eerste iunstantie een aansteller, die (nota bene) Freddy Mercury probeerde na te doen! Maar gaande weg het concert kreeg ik veel respect voor de viermans formatie, die werkelijk een ode aam Queen brachten. Ik (54) heb met mijn zoon (14) genoten van een een Spectacular concert met verrassende kwaliteit en performance!! KLasse. Heb me alleen regelmatig geërgerd aan de cameraman en de fotograaf. (Ben wel benieuwd naar hun product,)


  Maak melding

 12. Patrick Myjers, Queen Spectaculair, na-apers zijn het.
  Ze zetten een aardige show neer, maar ze zijn het zoveelste slappe aftreksel dat de echte “One Night Of Queen met Gary Mullen” wil imiteren. Mensen laat je niet foppen door die Patrick Myjers. Ze kopieren alles.
  Brian May heeft in hoogsteigen persoon laten weten dat er maar 1 perfecte Queen en met name Freddie imitatie is en dat is One Night Of Queen.
  Hou hun site in de gaten en als ze weer naar Nederland, koop kaarten. Je weet niet wat je hoort, echt geloof, maar Gary Mullen heeft voor 95% de stem van Mercury.
  Hij heeft met bijna een miljoen stemmen de Soundmixshow in Engeland gewonnen. Die Patrick Myjers probeert net te doen of hij dat is geweest. Nou zijn stem lijkt in de verste verte niet op Freddie. Fijn dat iedereen van Queen muziek genoten heeft deze avond, maar het kan nog 10 x beter:

  http://www.onenightofqueen.com


  Maak melding

 13. Coverband
  Tja, 35 euro voor een coverband… als die-hard fan (sinds 1983) die inmiddels al vele coverbands gezien heeft vind ik dit toch wel een behoorlijk bedrag. Natuurlijk, een lichtshow kost wat, vandaar de prijs. Maar ik heb 4 oktober in Hannover en 7 oktober in Ahoy heel wat beters gezien! Geen enkele coverband kan de echte Brian May en Roger Taylor evenaren!
  De echte kritische fan zal een coverband niet snel bekoren, het algemene publiek is vaak veel sneller tevreden.
  Positief is wel dat 4200 mensen de show gezien hebben, Queen muziek trekt nog steeds, das goed om te horen!
  Ook toppie gedaan die foto’s.
  PS op mijn site: fredfoto.nl onder concertfotografie vind je prachtige foto’s van de echte band, de moeite waard om eens te bekijken 🙂


  Maak melding

 14. Queen Spectacular
  Mooie show. Was het bezoek zeker waard. Dat er nog mensen zijn die het niveau van de echte Queen verwachten, dat verbaast mij eigenlijk. Ook niet te begrijpen vind ik de keuze van het voorprogramma. Lana Wolf is zeker wel een goede zangeres, maar je doet haar flink te kort door haar het voorprogramma van een rockshow te laten vullen.

  Verder moet het mij van het hart dat ik het niet normaal vind dat je voor een parkeerplek maar liefst zeven euro moet neertellen. Als er voor dat bedrag na de show dan nog verkeersregelaars zijn die de stroom auto?s vlot van het parkeerterrein laten vertrekken, dan kan ik het nog begrijpen, maar er was geen regelaar te vinden. Dat is lekker zakken vullen!


  Maak melding

 15. leuke avond! wel duur
  Had helaas de volle mep betaald en ook nog parkeergeld! Maar ja wel een leuke avond.
  Het voorprogramma was verassend! Een dijk van een stem en hoewel ik de nummers niet kende, kwamen ze wel aan. Helaas was het licht en geluid niet zo best, slecht eigenlijk. Ik zou haar nog wel eens willen horen als main act.
  Pat Meyers was leuk door een goede imitatie en natuurlijk de bekende nummers daar geniet je van als fan! We moeten ons toch echt realiseren dat de echte queen er niet meer is
  🙁


  Maak melding

 16. Queen
  Queen vond ik helemaal onder de maat en zeker mijn 50 Euro niet waard! Geluid was slecht! Zeven Euro voor een parkeerkaart! Daarintegen was het voorprogramma heel verrassend, mooie zangeres, blijkbaar snappen the Queenfans niet goed wat echt goed is en gaan ze uit hun dak van een slappe coverband! We zijn weggegaan tijdens de Queen show. Erg jammer! En niet voor herhaling vatbaar!  Maak melding

 17. @ klaagzang
  8)je weet toch van tevoren hoe duur het kost en dat je naar een coverband gaat luisteren
  had van die centen een c.d. gekocht krat bier en worst
  dan had je 100% topavond gehad 😀 😀 😀


  Maak melding

 18. echte band beter
  gewoon de echte band bekijken! VEEL beter!
  AHOY stond 7 oktober op z’n kop!
  50 euro voor een kaartje, 7 voor parkeren… 57 euro… kaartje voor de echte band in Ahoy was 64… dan ga je toch niet een coverband kijken??


  Maak melding

 19. queen spectacular?
  Sorry, ik vindt Spectacular ,qua stem maar op een persoon vallen en dat is Gary Mullen,
  Ik ga over 10 dagen lekker naar Dusseldorf waar de band de show steelt in de Phiilips-halle


  Maak melding

 20. @Natascha
  Oke, komt beetje benzine bij. Maar dat heb ik gaarne voor over om de echte Brian May en Roger Taylor te zien!!
  TIP: http://WWW.QUEENDAG.NL , 31 Januari 2009 , met o.a. optreden van Queen Unplugged Project uit Hongarije, geen nep-Freddie, wel erg goed optreden!
  Kosten: 20 euri , lokatie: Maassluis , duur: hele dag.


  Maak melding

 21. Wat een hoop geklaag over een coverband en de kosten daarvan.
  Lieve mensen, als je weet dat er een coverband op het podium staat, dan weet je ook dat je naar een kopie staat te kijken en luisteren.
  Jullie moeten niet achteraf gaan klagen over zo’n optreden en wat dat jullie allemaal heeft gekost. Je wist het al voordat je er heen ging.

  Jammer, zeer jammer…….. :'(

  Ik weet zeker dat 75% van de toeschouwers heeft genoten en een waanzinnige avond heeft gehad.
  En wat de entree plus parkeergeld betrefd: dit vond ik het allemaal wel waard. Ga maar eens een staanplaats reserveren voor Metallica, schrik niet, dit kost 295 euro. Nee, we mogen niet klagen over een paar tientjes voor een geweldige avond.

  Gr. Erik


  Maak melding

 22. Nee, in het grote Rotterdam bij het beroemde AHOY waar de groten der aarde optreden was het parkeren GRATIS!!!

  Komen wij aan met ons IJsselhalletje waar je 7 euri moet dokken… ik schaam me soms om Zwollenaar te zijn….


  Maak melding

Reageer