VV Berkum
VV Berkum

Jason Huisman vertrekt bij Berkum

Zwolle – Jason Huisman gaat VV Berkum na negen jaar verlaten. De verdediger en middenvelder zal zijn aflopende contract niet verlengen en dat was een beslissing die hem niet makkelijk viel.

“Berkum voelt als familie, het is heel moeilijk om afscheid te nemen van de plek waar ik mij thuis voel,” zegt hij er zelf over.

Huisman (31) kwam in 2012 over van WHC Wezep, nadat hij eerder ook voor onder meer Cambuur Leeuwarden voetbalde, en speelde sindsdien meer dan 175 wedstrijden voor de hoofdmacht van Berkum. Daar heeft hij mooie jaren gekend. Jaren van blijdschap en vreugde maar af en toe ook teleurstelling.

“De degradatie naar de eerste klasse was een teleurstellend jaar, maar dat wij in het seizoen 2016/2017 kampioen werden was fantastisch. Ook het seizoen daarna, toen we als promovendus op de tweede plek eindigden in de hoofdklasse, was een magisch jaar.” Wat Huisman zich van die jaargang vooral herinnert is het doelpunt dat hij maakte in de nacompetitie tegen SteDoCo. Dat was volgens hem “echt geweldig”, maar helaas verloor Berkum daarna in die beslissende wedstrijd om promotie naar de Derde Divisie toch via de strafschoppenreeks.

Jason Huisman heeft er door het voetballen bij Berkum vrienden voor het leven bij gekregen en hij laat vrienden achter. Maar in de voetballerij moet je soms keuzes maken en hij is van mening dat dit de juiste keuze is. Waar Jason volgend jaar voetbalt is nog niet bekend.

Artikel delen: