Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen met certificaat Great Place to Work
Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen met certificaat Great Place to Work

VanWonen krijgt opnieuw titel Great Place to Work

Zwolle – VanWonen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Great Place to Work organisatie. Daarmee geeft zij wederom blijk van goed werkgeverschap vanuit het perspectief van haar medewerkers.

De maatstaf hiervoor is een onderzoek door Great Place to Work Nederland naar de mate van vertrouwen, trots en plezier. Met deze uitkomsten, in combinatie met een analyse van de organisatiecultuur, komt VanWonen in aanmerking voor een plek bij de veertig Best Small Workplaces van Nederland.

Alfred Bolks, Algemeen Directeur VanWonen: “We zijn blij met de bevindingen door Great Place to Work Nederland. Juist omdat we als organisatie een sterke groei doormaken is het voor ons van belang met zorg en aandacht naar ons team te blijven kijken. We willen de beste ontwikkelaar in ons werkgebied zijn en dé werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken. Ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke thema’s bij VanWonen. Deze onderwerpen worden door het team hoog gewaardeerd en als uniek ervaren. Het vormt een waardevolle basis voor onze ambities. Een mooie extra, we zijn nog steeds de eerste organisatie met deze certificering in onze branche.“

“Alles begint met vertrouwen, we willen een omgeving creëren waarin iedereen daadwerkelijk het verschil kan maken, zegt Miranda Venekamp-Brandt, Directeur Marketing, Verkoop en Verhuur en betrokken bij het cultuurprogramma. Ons team staat aan de basis van onze dienstverlening en de 9+ klantervaring. We geloven dat er zonder tevreden medewerkers geen tevreden klanten zijn. Mooi om te zien dat we een groei hebben doorgemaakt op alle vijf onderzochte dimensies, waar trots, eerlijkheid en kameraadschap heel hoog scoren. ‘Mensen kunnen bij ons zichzelf zijn’ wordt met een 100% score bevestigd. We willen als team elkaar blijven inspireren, waar we durven te vernieuwen en waar we in verbinding blijven met elkaar. Met name in verbinding zijn is in deze huidige tijd belangrijker dan ooit.”

Voor VanWonen zijn de resultaten van belang om goed werkgeverschap in te richten. Mariët Schutte-Oosterveld, HR adviseur: “Onze waarden zijn een belangrijk fundament voor de inrichting van onze HR-agenda. Daarnaast integreren we de resultaten van Great Place to Work om zo invulling te geven aan de HR plannen, voor nu en de toekomst. Een van onze waarden is ‘Samen toekomstgericht’, waardoor we blijven werken aan een open cultuur, waar we elkaar aanvullen en eerlijke feedback geven. Alleen dan kunnen we leren en verbeteren. We weten nu, mede door de samenwerking met Great Place to Work Nederland, dat we op de goede weg zijn om die 9+ organisatie te zijn. Ook voor onze medewerkers!”

Great Place to Work® Nederland is de internationale partner in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap. Om in aanmerking te komen voor het certificaat Great Place to Work kijken consultants van Great Place tot Work naar verschillende aspecten van de organisatie, zoals werkgeverschap, medewerkerstevredenheid, arbeidsvoorwaarden en faciliteiten voor werknemers. Maar ook de zachte factoren als vertrouwen, trots en plezier worden gemeten. Dit doen zij al meer dan dertig jaar, wereldwijd in zestig landen en sinds 2002 in Nederland.

Artikel delen: